Foci

Továbbjuthat a Real Madrid és a Benfica

Újabb nyolc mérkőzéssel folytatódik a Bajnokok Ligája negyedik csoportköre. Ketten is révbe érhetnek.

A keddi nyolc találkozó után két továbbjutót már ünnepelhetett az európai labdarúgás, ugyanis a Barcelona és a Milan továbbjutott a H-csoportból. Most újabb két csapattal bővülhet a legjobb 16 még csak kétfős mezőnye.

Az A-csoportban folytathatja remek szereplését a Bayern München, amely a bajnokságban az első forduló után elszenvedett Mönchengladbach elleni veresége után sokáig verhetetlen maradt, sőt, még gólt sem kapott. A sorozatot végül két hete a Hannover törte meg, de Jupp Heynckes együttese azonnal kilábalt a nem is létező gödörből és a kupában hatot, a bajnokságban újra négyet vágott. Most a Napolit kellene legyőzni, azokat az olaszokat, akikkel 1-1-es döntetlent értek el az előző körben.

Mivel a Bayern vezet a csoportban és a Napoli a második, a kvartett harmadik sztárcsapata, a Manchester City annak szurkol majd, hogy a németek újra nyerjenek, akkor ugyanis feljönnének a második helyre, már amennyiben legyőzik a Villarrealt. Ez nem lesz egyszerű az idegenbeli találkozón, még akkor sem, ha Giuseppe Rossi, a Sárga Tengeralattjáró gólvágója hónapokra kidőlt a sorból.

Az A-csoport állása
1. Bayern München 7 pont, 2. Napoli 5 pont, 3. Manchester City 4 pont, 4. Villarreal 4 pont

A B-csoportban pikáns a helyzet, hiszen az olasz bajnokságban önmagához képest kritikán alul szereplő Internazionale nagy lépést tehet a továbbjutás felé. Ehhez azt a Lille-t kellene elgyőzni, amelyet az előző fordulóban sikerült, akkor idegenben.

A másik mérkőzésen az Intert egyszer már legyőző Trabzonspor az orosz bajnokság második helyén álló CSZKA Moszkvát fogadja. Mindkét együttesnek 4 pontja van, az Inter 6, a Lille 2 pontos, bármi lehet tehát még a csoportban.

A B-csoport állása
1. Internazionale 7 pont, 2. CSZKA Moszkva 4 pont, 3. Trabzonspor 4 pont, 4. Lille 2 pont

A C-jelű négyesben továbbjuthat a Benfica, ami azért meglepő, így novemberben, mert a csoportban ott van a Manchester United is. A portugálok azért léphetnek most tovább, mert 7 pontjukkal azt a Baselt fogadják, amely 4 pontjával a harmadik helyen áll. Ugyan két forduló még hátralesz a mai kör után, de az egymás elleni eredmény akkor már a luzitánoknak kedvezne egy esetleges mai siker esetén.

A United talán már kiheverte a City elleni 6-1-es kudarcot, mindenesetre a BL-ben eddig nem nagyon megy Alex Ferguson csapatának. A Benfica elleni idegenbeli 1-1 még elment, de a Basel elleni hazai 3-3, majd a nagy keservesen kicsikart romániai 2-0 után ideje villantani, éppen az Otelul Galati ellen.

A C-csoport állása
1. Benfica 7 pont, 2. Manchester United 5 pont, 3. Basel 4 pont, 4. Otelul Galati 0 pont

A D-csoportból szerdán továbbléphet a Real Madrid. Az eddig pontveszteség nélkül álló spanyoloknak ehhez a Lyon otthonában kellene győznie. Az előző körben 4-0-ra nyertek Mourinhóék, most nem hinnénk, hogy ilyen sima lesz az összecsapás. A másik mérkőzésen a Dinamo Zagreb az Ajax otthonába látogat. A hollandoknak fontos a találkozó, hiszen győzelmük esetén leráznák a Lyont, és megerősítenék a második helyüket.

A D-csoport állása
1. Real Madrid 9 pont, 2. Ajax 4 pont, 3. Lyon 4 pont, 4. Dinamo Zagreb 0 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik