Foci

Rangadót nyert a Milan Rómában

A címvédő 3-2-es győzelmet aratott a fővárosban, míg a Napoli Cataniában kapott ki az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Két nagy rangadó is rendeznek a Serie A 10. fordulójából szombaton, a 20 óra 45 perckor kezdődő Inter-Juventus derbi előtt a Milan az AS Roma otthonában lépett pályára.

A szezont gyenge formában kezdő Ibrahimovic ma is megmutatta, hogy kezd formába lendülni, a 17. percben ugyanis az ő fejesével szerzett vezetést a milánói együttes. A címvédő védelme azonban ma sem volt betonbiztos, Burdisso egy szöglet után kiegyenlített, azonban a hazaiak nem sokáig örülhettek: a túloldalon Nesta szintén egy sarokrúgás után bólintott a kapuba, így a Milan egyből visszavette a vezetést.

A második félidőben a Roma ugyan próbálkozott az egyenlítéssel, de nem tudtak betalálni az egygólos előnyüket örző vendégek kapujába. A 67. percben Boatenget kiállították a Milan kispadjáról, bő tíz perc múlva pedig növelte előnyét a címvédő, Ibrahimovic volt ismét eredményes.

Bojan Krkic nem sokkal a lefújás előtt szépített, de ez pontot már nem ért a Farkasoknak. A Milan 3-2-es győzelmének köszönhetően a tabella élére ugrott, azonban a Juventus még ma visszaelőzheti őket, amennyiben nem kap ki az Inter ellen.

A Milan bevette Rómát:

A római meccsel egyidőben rendezték a Catania-Napoli találkozót is, amelyen a jó formában lévő hazaiak megtréfálták a bajnoki címre is esélyesnek tartott ellenfelüket.

Cavani góljával ugyan már az 1. percben vezetett a Napoli, de a hazaiak Marchese révén egyenlítettek, ráadásul a vendégektől Santanát az első félidő végén kiállították.

A szicíliaiak kihasználták az emberelőnyt, Bergessio góljának köszönhetően 2-1-re megnyerték a mérkőzést, ezzel pontszámban beérték a Napolit.

Eredmény – Serie A, 10. forduló
AS Roma-AC Milan 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Buridsso (28.), Krkic (88.), illetve Ibrahimovic (17., 78.), Nesta (30.)
Kiállítva: Boateng (66., AC Milan, a kispadról)

Catania-Napoli 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Marchese (25.), Bergessio (48.), illetve Cavani (1.)
Kiállítva: Santana (43., Napoli)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik