Foci

Wenger magabiztos Van Persie jövőjét illetően

Az Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere nem aggódik amiatt, hogy holland játékosa elhagyja a klubot 2013 után.

A bombaformában lévő holland gólvágó, Robin Van Persie szerződése 2013 júniusában jár le az Arsenalnál. A londoniak csapatkapitányának maradása sorsdöntő lehet a klub jövőjének szempontjából.

A nyáron két kulcsjátékosukat (Cesc Fabregas és Samir Nasri) is eladó Arsenal újabb ékkövét veszítheti el, ha nem sikerül megegyeznie klasszisával. Arsene Wenger azonban határozottan nyilatkozott a BBC-nek a klub éves közgyűlése után:

„Még több mint 18 hónap van hátra a szerződéséből, de biztos vagyok benne, hogy aláírja az új kontraktusát. Én mindig is biztos voltam ebben.”

Wenger szavai pozitív hatással lehetnek a csapat megítélését illetően és megnyugtathatja a klub szimpatizánsait is, akik közül egyre többen törtek pálcát a gall tréner munkássága felett. A angol lapok szerint heti 200 ezer font lenne a holland válogatott fizetése, ha sikerül a feleknek megegyezniük.

A horribilis összeg kicsikarásában óriási szerepe lehet a támadó idei szezonjának. A legutóbbi 26 bajnoki mérkőzésen 25 gólt szerzett a londoniak gólgépe. A 28 éves csatár 2004 óta erősíti jelenlegi klubját, ahol a Bolton elleni bajnoki mérkőzésen elérte 100. gólját az Arsenal színeiben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik