Foci

Kínos vereséget szenvedett az Anderlecht

Légiósaink közül Szabics Imre, Czvitkovics Péter és Kovács Pétert csapata élte túl a kupaszerdát. Az Anderlechtet harmadosztályú csapat búcsúztatta Belgiumban.

Ausztriában a Szabics Imrével a kezdőben felálló Sturm Graz az Admirát fogadta az Osztrák Kupa harmadik fordulójában. A vendégek ugyan megszerezték a vezetést az osztrák középpályás, Daniel Toth találata után, a hazaiak azonban már az első félidőben fordítottak, majd a lefújás előtt nem sokkal be is biztosították továbbjutásukat a legjobb nyolc közé.

Szabics végigjátszotta a kilencven percet, begyűjtött egy sárgát, illetve ő asszisztált a harmadik találathoz.

Eredmény – Osztrák Kupa, nyolcaddöntő
Sturm Graz – Admira 3-1 (2-1)

Belgiumban már a hetedik körben járnak a kupaküzdelmek, a németalföldön pedig nem maradtunk meglepetések nélkül. Czvitkovics Péter kezdő volt a Kortrijkben, csapata pedig 1-0-ra legyőzte a Sint-Trudient, így ott van a legjobb nyolc között. A Lierse némi meglepetésre 2-0-ás idegenbeli sikerrel búcsúztatta a bajnoki címvédő Racing Genket. A vendégeknél Kovács Péter a hajrában állt be csereként, a hazaiaknál Tőzsér Dániel és Köteles László végig játszott.

Az Anderlecht óriási meglepetésre hazai pályán búcsúzott a Rupel Boom ellenében, a harmadosztályú gárda 2-1-re nyert Brüsszelben. Juhász Roland ezúttal csak a padról követte az eseményeket.

Eredmények – Belga Kupa, 7. forduló
Genk – Lierse 0-2 (0-1)
Anderlecht – Rupel Boom 1-2 (0-1)
Kortrijk – St. Trudien 1-0 (1-0)

Hollandiában is volt magyar érdekeltségű mérkőzés, Horváth Gábor csapata, az ADO Den Haag azonban elvérzett a Vitesse otthonában, a harmadik körben. A 2-1-re elvesztett összecsapás hajrájában honfitársunkat piros lappal kiszórta a játékvezető.

Eredmény – Holland Kupa, 3. forduló
Vitesse – Den Haag 2-1 (1-1)
Piros lap: Horváth (84.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik