Foci

NB III-as csapat verte ki a kupából a Paksot

Kiesett a legjobb 32 között az MVM-Paks a labdarúgó Magyar Kupából. A címvédő Kecskemét, valamint a Debrecen továbbjutott.

Ezúttal is akadt meglepetés a Magyar Kupa aktuális fordulójában. A Paks az NB III-as Putnok együtteséhez volt hivatalos, és végül vesztesként távozott a kisvárosból.

A 14. percben Sápi jobboldali beadását Monyók fejelte Csernyánszky kapujába, vezetett a Putnok (1-0). A Paks tehát korán nehéz helyzetbe sodorta magát, amelyből az 54. percben kezdett kikecmeregni, amikor Böde lőtt gólt (1-1).

A meccs vége aztán elképesztőre sikeredett. A 79. percben Fiolát második sárga után kállította a játékvezető, ráadásul a védő a 16-oson belül kezezett, és így 11-eshez jutott a Putnok. A büntetőt Monyók belőtte (2-1). Egy perccel később Monyók harcolt a labdáért, elcsúszott, de középre tudott passzolni, érkezett Németh, és 3-1-re alakította az állást!

Nem volt azonban vége – elvégre a gólgazdag meccseket játszó Paks volt az ellenfél – a 86. percben Magasföldi egy lepattanó labdát vágott a hálóba (3-2).

A Paks azonban már nem tudott újítani, nagy meglepetésre kiesett a Magyar Kupából.

A címvédő Kecskemét nagyon kemény meccset játszott Mezőkövesden. A nemrég edzőváltáson átesett hazai csapat (Szabados György érkezett Vácról) a 12. percben már 2-0-ra vezett. Előbb Maynard rúgott öngólt (1-0), majd Lakatos fejelt a kapuba egy beadást (2-0). Nem adta fel a KTE. A 22. percben Foxi Lencse beadását fejelte a kapuba, majd nyolc perc múlva megint Lencse csinálta meg a helyzetet: lövése még kipattant, érkezett Stokic (2-2).

Az utóbbi időben remek formában futballozó Stokic a második félidő elején 25 méterről lőtt gólt, vezetett a címvédő (2-3).

A listavezető Debrecen Ceglédre volt hivatalos, és bár a félidőben még 0-0-ra állt az NB II Keleti-csoportjának egyik élcsapata ellen, az 55. és az 59. percben szerzett gólokkal 2-0-ra nyert és továbbment. A találkozón három kiállítást is láthatott a nézőközönség. A 83. percben Mardare, a 90. percben a gólszerző Zahovaiko és a hazai csapatból Fekete kapott pirosat Becséri játékvezetőtől.

Az NB II két élcsapata, a Keleten jeleskedő Balmazújváros és az MTK találkozója szoros küzdelmet hozott, de végül a fővárosiak örülhettek, 2-1-gyel továbbléptek. A félidőben még 0-0 voltr az állás, a második játékrész elején viszont megszerezte a vezetést a hazai együttes.

Wolfe szabálytalankodott a 16-oson belül, kiállították, a 11-est berúgta a Balmazújváros. Négy percre rá Kanta szépített egy remek akció végén, míg a győztes gólt Tischler Patrik szerezte meg a 88. percben. Kanta gurította le a szabadrúgást – akkor már a hazaiak is 10 fővel játszottak, míg az MTK-tól kiállították még Zsidait is – Tischlernek, aki 25 méterről bődületes nagy gólt akasztott a kapu jobb felső sarkába – továbbment az MTK, 2-1-es győzelmével.

A nap további eredményeiről ITT és IDE KATTINTVA tudhattok meg többet – kiesett ugyanis a Pápa és a Siófok is.

Eredmények – Magyar Kupa, a legjobb 32 között
Cegléd-Debreceni VSC 0-2 (0-0)
gólok:
Nikolic (55.), Zahovaiko (60.)
Mezőkövesd-Kecskeméti TE 2-3 (2-2)
gólok: Maynard (öngól), Lakatos, illetve Foxi, Stokic (2)
Putnok-MVM-Paks 3-2 (1-1)
gólok: Monyók (2), Németh, Böde, Magasföldi
Balmazújváros-MTK 1-2 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik