Foci

Ferguson legrosszabb napja

A Manchester United skót trénere nehezen viselte csapata 6-1-es vereségét a városi rivális Citytől.

Amint arról vasárnap már írtunk, a Manchester United hazai pályán megalázó, 6-1-es verést kapott a Citytől, a Vörös ördögök a meccs hajrájában ráadásul háromszor is kapituláltak. A klub történetében a harmincas évek óta nem volt arra példa, hogy a gárda hatot kapjon saját otthonában, de ekkora arányú City-győzelemhez is 1955-ig kell visszalapozni a históriás könyvekben.

Sir Alex Ferguson, a gárda vezetőedzője sem kertelt, élete legrosszabb labdarúgással kapcsolatos napjának titulálta a vasárnapit, ugyanakkor már előre tekint.

 

„Kétségkívül ez a valaha volt legpocsékabb napunk, de visszavágunk. Ami a leginkább zavar, az a gólok száma, vagy tíz volt a különbség a két csapat közt. Még játékosként sem volt olyan mérkőzésem, amin 6-1-re kikaptunk volna” – mondta a sokat megélt skót, aki szerint Evans kiállítása döntően befolyásolta a meccs végkimenetelét. „Az első huszonöt percben mi voltunk a jobbak, domináltunk, igaz az első gólt ők szerezték. Aztán jött a piros lap, mi pedig csak támadtunk tovább, ez jellemzi a Manchester Unitedet. Hirtelen már 4-1 volt, de mi még mindig csak mentünk előre, a szélső védőink is támadtak, így rendre három a kettő ellen jöhetett az ellenfél – őrült foci volt ez. Rendben van, hogy hű akar maradni az ember a klub tradícióihoz, de néha vissza kellene fognunk magunkat” – zárta gondolatait a 69 éves szakember.

A meccs hosszabb összefoglalója:


footyroom.com by footyroom

A túloldalon Roberto Mancini nem túl népszerű támadóját, a duplázó Mario Balotellit dicsérte, aki egyébként a rangadó előtt egy tűzijátékkal balesetet okozott a lakásában, így jelenleg egy hotelben lakik.

“Őrült, de én szeretem, mert jó srác. A kora a probléma. Tud butaságokat csinálni, de játékosként kivételes képességei vannak – mondta róla Mancini. – Az ő és a futball érdekében is remélem, hogy megváltozik, és egy napon a világ legjobbjai közé tartozik majd, mint Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo.”

A fiatal olasz egyébként első gólját követően is polgárpukkasztott egy kicsit, ugyanis felhúzta a mezét, az alatta lévő pólón pedig a „Why always me?” (Miért mindig én?) felirat virított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik