Foci

Bogdán után Kötelesnek is ötöt lőtt a Chelsea

Tőzsér Dániel és Köteles László csapata, a KRC Genk a Chelsea vendégeként kapott ki 5-0-ra a BL-ben.

Összefoglaló: Nagyon bekezdett a hazai pályán játszó Chelsea, a londoniak sorra vezették a veszélyes akciókat, majd a nyolcadik percben Raúl Meireles jó 25 méterről leadott, alsó sarokba tartó löketével a vezetést is megszerezte André Villas-Boas csapata.

Ez kissé padlóra küldte a Tőzsér Dániel, Köteles László magyar duóval felálló Genket, ezt pedig Fernando Torres használta ki, aki előbb lábbal, majd miután pár ziccert kihagyott fejjel is eredményes tudott lenni – 27 perc alatt eldőlt a meccs. Az első félidei teljesítményre Branislav Ivanovic tette fel a koronát, aki közelről bólintott a hálóba, néggyel ment a szünetben az angol gárda. Azt azért illik megjegyezni, hogy Köteles Lászlót négyből háromszor hagyták kiszolgáltatott helyzetben társai, Meireles lökete pedig takarásból érkezett.

Fordulás után kissé bátrabb lett a Genk, biztosabban tartották a labdát a vendégek, nagy helyzetet azonban továbbra sem sikerült kidolgozni. A Chelsea ellenben lubickolt a pályán, majd a 72. percben érkezett a csereként percekkel korábban beálló Salomon Kalou, aki a Köteles nagy védése után elé pattanó labdát pofozta be a kapuba, beállítva az 5-0-s végeredményt. Köteles csapata egyik legjobbja volt, a második félidőben több nagy védése is akadt, a gólokról nem tehetett. Tőzsér ezúttal középső védőként kapott szerepet, többnyire jól látta el feladatát.

A Chelsea ezzel továbbra is veretlen a csoportban és a kvartett élén áll, a Genk pedig első győzelmére vár a főtáblán. Ebben a hónapban már másodjára esik meg egyébként, hogy egy magyar kapus ötök kap a kékektől, Bogdán Ádám a bajnokságban, a Bolton hálóját védve járt hasonlóan.

Így lőtt ötöt a Chelsea:

Az E jelű négyesben még egy találkozót rendeztek, a Bayer Leverkusen a Valenciát fogadta. A kiegyenlített meccsen a spanyolok szereztek vezetést még az első félidőben, Jonas a 25. percben talált be, ugyanakkor a gyógyszergyáriak a fordulást követően három minutum alatt rámoltak be két gólt Diego Alves kapujába, az ibériaiak pedig már nem tudtak visszajönni a meccsbe.

A Bayer ezzel a győzelemmel tapad a Chelsea-re, a Valencia ugyanakkor nagyon beragadt, a spanyolok mindössze két ponttal állnak a harmadik helyen.

A másik három csoport történéseivel egy külön cikkben folalkozunk, maradjunk annyiban, akadtak meglepetések a játéknapon.

Eredmény – Bajnokok Ligája, E csoport, 3. forduló
London, Stamford Bridge, 41 ezer 841 néző, Vezeti: Alekszej Nikolajev (orosz)
Chelsea (angol) – KRC Genk (belga) 5-0 (4-0)
Chelsea: Cech – Cole (Ferreira, a szünetben), Luiz, Ivanovic, Bosingwa (Alex, 78.) – Meireles – Romeu – Malouda, Lampard (Kalou, 68.), Anelka – Torres Vezetőedző: André Villas-Boas
KRC Genk: Köteles – Pudil, Tőzsér, Masuero (Camus, a szünetben), Ngcongca – De Bruyne, Hylan, Vanden Borre, Buffel – Barda (Ndabashinze, 71.), Vossen (Nwanganga, 81.) Vezetőedző: Mario Been
Gólszerzők: Raul Meireles (8.), Torres (11., 27.), Ivanovic (42.), Kalou (72.)
Sárga lap: Luiz (18.) illetve Hyland (15.), Pudil (42.)
Piros lap:
A csoport másik meccsén:
Bayer Leverkusen (német) – Valencia (spanyol) 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Schürrle (53.), Sam (56.) illetve Jonas (25.)

A meccs legfontosabb pillanatait az alábbiakban olvashatja el!

91. PERC: Vége a mérkőzésnek, a játékvezető érthetően nem hosszabbított túl sokat, a Chelsea remek játékkal nyerte meg 5-0-ra a meccset.

84. PERC: Még mindig futószalagon érkeznek a hazai helyzetek, ezúttal is Kalou veszélyeztetett, azonban Köteles védeni tudta a támadó fejesét.

CSERE 81’
Genk
Nwanganga folytatja Vossen helyett.
CSERE 78’
Chelsea
Alex érkezik Bosingwa helyére.
SZÖGLET 75’
Malouda, Chelsea
Mindenki feje fölött elszállt.

72. PERC: Megállás nélkül nyomott a Chelsea, majd egy labdaszerzés után Malouda kanyarintott középre, Torres közeli lövését még óriási bravúrral védte Köteles, a labda azonban az üresen ácsorgó Kalou elé pattant, a csereként nemrég beálló elefántcsontparti pedig közelről nem hibázott, 5-0!

GÓÓÓL 72’
Kalou, Chelsea
Közelről lőtt a hálóba.
CSERE 71’
Genk
Ndabashinze váltja Bardát.
CSERE 68’
Chelsea
Lampard vastaps közepette le, Kalou be.

67. PERC: Újra Köteles László védett szépet, ezúttal Bosingwa nem tudott túljárni a magyar kapus eszén.

63. PERC: Köteles védte Oriol Romeu távoli próbálkozását.

60. PERC: Anelka beadta, Torres levette, Meireles rálőtte, már csak a gól maradt el.

59. PERC: Frank Lampard gyanús körülmények közt tűnt el a Genk tizenhatosán belül, ám a sípszó néma maradt.

57. PERC: Újabb londoni kontra, Maloudának azonban nem volt szíve Anelka elé tekerni az akció végén, inkább maga vállalkozott lövésre, Köteles jól zárta a rövid alsót, így góltól óvta meg csapatát.

56. PERC: David Luiz tökéletes labdát löbbölt Torresnek a tizenhatoson belül, a spanyol azonban kapásból, ráfordulás közben akart kapura lőni, luft lett a mutatvány vége.

SZÖGLET 55’
Tőzsér, Genk
Két veszélyes ívelés, ám a gól elmaradt.

54. PERC: Na, Barda lövését blokkolni kellett, éledezik a Genk.

52. PERC: Eddig bátrabbnak és labdabiztosabbnak tűnik a Genk, mint az első félidőben, azonban ez még helyzetekben nem mutatkozik meg. A Chelsea továbbra is tetszetős focit játszik.

SZÖGLET 48’
Lampard, Chelsea
Tisztáztak a védők.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Genk
Megy a második félidő.
CSERE 46’
Chelsea, Genk
Ferreira váltja Cole-t, a túloldalon Camus-Mausero csere.

46. PERC: Vége az első félidőnek, a Chelsea 4-0-ra vezet és a játék képe alapján ez talán még a Genkre nézve hízelgő, ugyanis a hazaiak legalább három ziccert szórakoztak el. Folytatás a szünet után, maradjatok velünk!

42. PERC: Az Anelka elleni szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgást Malouda tekerte a kapu elé, Branislav Ivanovic emelkedett a legmagasabbra és az alsó sarokba bólintott. Köteles Lászlót megint kiszolgáltatott helyzetben hagyták a társak, 4-0!

GÓÓÓL 42’
Ivanovic, Chelsea
Közelről fejelt a hálóba.
SÁRGA LAP 42’
Pudil, Genk
Anelkát rúgta fel, kihagyja a következő meccset.

41. PERC: Az előző szöglet után vezethetett kontár a hazai együttes, a kékek pár húzásból már az ellenfél tizenhatosánál voltak, Lampard szöktette Anelkát, a francia azonban ha centikkel is, de a kapu fölé-mellé bombázott.

SZÖGLET 40’
De Bruyne, Genk
Veszélytelen volt.
SZABADRÚGÁS 37’
Luiz, Chelse
Köteles fogta a 26-ról elengedett lövést.
SZÖGLET 36’
Malouda, Chelsea
Ezúttal a helyén volt a védelem.

32. PERC: Nagyon szépen játszik a Chelsea, egy kis csiki-csuki után Meireles maradt üresen a szélen, ívelésére ezúttal Lampard robbant be a kapu elé, ám csúnyán mellé bólintott, pedig nem fogták túl szorosan.

31. PERC: Az első helyzetféle belga oldalról, Barda gyengécske lövése nem okozott gondot Petr Cechnek.

27. PERC: És ott a harmadik. A jobb szélen támadt ezúttal a Chelsea, Raúl Meireles középre ívelése magasan átszállt Tőzsér fölött, Masuero lemaradt Torresről aki kissé előredobva magát a kapu hosszú oldalába fejelt, Kötelesnek ezúttal sem volt sok esélye, 3-0!

GÓÓÓL 27’
Torres, Chelsea
Fejjel talált be a spanyol.

26. PERC: Megint Torres, a spanyol ma ihletett formában játszik. Ezúttal Pudil szorításából vette célba a kaput, ám ha centikkel is, de fölé bombázott.

23. PERC: Már-már azt hihettük, kezd kiszabadulni a hazai szorításból a Genk, ám a Chelsea egy villanás alatt gólhelyzetbe került, Torres és Malouda bolondította meg a vendégvédelem jobb oldalát, majd előbbi passza után utóbbi tüzelt, ám mellé trafált.

SZÖGLET 21’
Tőzsér, Genk
A rövid oldalon pattant ki egy csapattársról.
SÁRGA LAP 18’
Luiz, Chelsea
Vossennel szabálytalankodott.
SÁRGA LAP 15’
Hyland, Genk
Maloudát vágta fel.

11. PERC: Máris ott a második, a fellelkesülő Chelsea szép akcióval jutott el a belga tizenhatosig, Frank Lampard tanítanivalóan ugratta ki Fernando Torrest, a spanyol pedig régi önmagát idézve magabiztosan gurított a hálóba, a kapujából kivetődő Köteles esélytelen volt, 2-0!

GÓÓÓL 11’
Torres, Chelsea
Egy szép akció végén mattolta Kötelest.

8. PERC: Mondhatni a semmiből vezetést szerzett a Chelsea. Szép csendben szövögetett egy támadást a londoni gárda, majd Raul Meireles szánta el magát lövésre a jó 25 méterre a kaputól, a kissé takarásból érkező löketre Köteles nem tudott időben regálni, így az az alsó sarokban kötött ki, 1-0!

GÓÓÓL 8’
Raul Meireles, Chelsea
Távolról köszönt be.

6. PERC: Kapufa! Torres lépett ki a leshatáron, Köteles mellett elgurította a labdát, az azonban a kapufa tövéről a mezőnybe pattant vissza, honfitársunk fogta a kipattanót.

SZÖGLET 5’
Lampard, Chelsea
A rövid oldalon kifejelte egy védő, majd Romeu bikázott a lelátóra.

3. PERC: Egy kis hazai nyomást követően a Genk próbált meg egy támadás vezetéssel, azonban a kapujából kirongyoló Petr Cech a tizenhatos vonalánál mellel maga elé tette, majd megszelidített egy keresztpasszt.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Chelsea
Kékben a Chelsea, pinkben a Genk.

0. PERC: Azért nagyon jó dolog azt látni, hogy egy magyar játékos is ott van a pénzfeldobásnál egy Bajnokok Ligája-összecsapáson. Igen, Tőzsér viseli a csapatkapitányi karszalagot.

Előzetes: A bukiknál ez a tipikus országos egyes, ugyanis a Bajnokok Ligája E csoportját vezető, eddig veretlen Chelsea a sereghajtó Racing Genket fogadja a Stamford Bridge-en. Tőzsér Dániel és Köteles László csapata ugyanakkor eddig tisztesen helyt állt a csoportkörben, az első fordulóban a Valencia ellen a pontszerzés is összejött (0-0), legutóbb a Bayer Leverkusen azonban már túl nagy falatnak bizonyult (2-0 a németeknek). A góllövéssel ugyanakkor még hadilábon áll a gárda, az eddigi 180 perc során egyszer sem sikerült betalálni az ellenfél hálójába.

A Chelsea a Gyógyszergyáriak felett aratott 2-0-s sikerrel indított, majd következett a spanyolországi 1-1, igaz akkor Soldado hajrábéli büntetője kellett a Valenciának a pontszerzéshez.

A meccset orosz játékvezető vezeti majd, Alekszej Nikolajev fújja a sípot Londonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik