Foci

Simán nyert a Milan, nagyot botlott a Napoli

A címvédő 3-0-ra verte a Palermót, míg a Napoli otthon kapott ki a Parmától az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Szombaton a Bajnokok Ligájában is érdekelt csapatoké volt a főszerep a Serie A 7. fordulójában, így a Cataniában zakózó Inter után az AC Milan és a Napoli is pályára lépett.

A címvédő milánóiak hazai pályán javíthatták ki a Juventus elleni vereséget, de túlságosan könnyű dolguk nem volt, hiszen a Palermo érkezett a San Siróba.

Massimiliano Allegri együttese az első félidő végéhez közeledve szerezte meg a vezetést egy nagyszerű akció végén: Ibrahimovic ívelt az üresen érkező Aquilani felé, aki a szintén védő nélkül maradt Nocerinóhoz fejelt, a Palermótól nyáron átigazolt középpályás pedig a hálóba passzolt.

Az 55. percben megduplázta előnyét a piros-fekete alakulat, Ibrahimovic lapos passza után Robinho lépett ki, majd a kapuba gurított. Nem sokkal később eldöntötte a mérkőzést a Milan, Cassano lőtti ki a bal alsót Abate visszagurítása után.

A Milan három találata:

A vendégek szépíteni sem tudtak, a Milan 3-0-ás sikerével a hat eddigi bajnoki alatt másodszor gyűjtötte be a három pontot.

A tabella harmadik helyén álló Napoli hazai pályán egyértelmű esélyesnek számított a Parma ellen, végül azonban pontot sem tudtak szerezni Cavaniék.

A találkozó első gólja az 57. percben született, ekkor Gobbi a vendégeknek szerzett vezetést. A hazaiak csak az utolsó negyedórára fordulva tudtak egyenlíteni Mascara révén, ekkor pedig a nápolyi közönség joggal bízhatott benne, hogy a győztes gólt is megszerzik kedvenceik.

Nem így lett, sőt, a Parma nagy meglepetést szerezve Modesto találatával ismét előnybe került, amire már nem érkezett válasz. A Napoli 2-1-re kikapott, így nem hangoltak jól a keddi, Bayern München elleni BL-meccsre.

Eredmények – Serie A, 7. forduló
AC Milan – Palermo 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Nocerino (40.), Robinho (55.), Cassano (63.)
Napoli – Parma 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Mascara (76.) illetve Gobbi (57.), Modesto (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik