Foci

Fordulatos mérkőzésen Kaiserslautern-siker

Egy két kiállítást és két büntetőt hozó mérkőzésen a Kaiserslautern 2-1-re tudott nyerni a Schalke ellen a Bundesliga 9. fordulójában.

A német labdarúgó-bajnokság szombati játéknapjának zárómérkőzésén kis túlzással több esemény történt, mint a délutáni öt mérkőzés alatt összesen. A Schalke-Kaiserslautern meccsen minden egy kiállítással és egy tizenegyessel kezdődött: Kouemaha miután eltolta a labdát Fahrmann mellett, a hazai kapus csak visszanyúlva, a támadó lábait elkaszálva tudta megállítani az akciót. A játékvezető természetesen előbb kiállította a hálóőrt, majd a büntetőpontra mutatott, és Christian Tiffert élt is a lehetőséggel (0-1).

A megfogyatkozott gelsenkircheniek az első játékrészben nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, ellenben a második felvonásban minden szempontból összejött az egalizálás: Rodnei is a kiállítás sorsára jutott, a megítélt tizenegyest pedig Huntelaar nem hibázta el (1-1).

Az egyenlítéssel lélektanilag jobb helyzetbe kerültek a hazaiak, de tíz perc elteltével mégis a fejüket foghatták. Az első felvonásban a büntetőt kiharcoló Kouemaha De Wit beadását bólintotta a gólvonal mögé (1-2). Mivel újabb találat már nem született, így vereségével a Schalke a 6., míg a Kaiserslautern elkerülve a kiesőzónából a 14. helyen áll.

 

Eredmény-Bundesliga, 9. forduló
Schalke 04-Kaiserslautern 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Huntelaar (62.-büntetőből), illetve Tiffert (30.-büntetőből), Kouemaha (72.)
Piros lap: Fahrmann (28.), Rodnei (61.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik