Foci

A németek lemosták Belgiumot, a horvátok pótselejteznek

A németek és a görögök már ott vannak az 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságon, Törökország és Horvátország pótselejtezik a részvételért.

Az A-csoport utolsó fordulójának egyetlen kérdése az volt, hogy Törökországé vagy Belgiumé lesz a rájátszást érő második hely. A németek már biztos csoportelsőként várták a keddi játéknapot, az eddigi százszázalékos teljesítményüket pedig megfejelték egy sima győzelemmel a belgák ellen.

Az első gólra fél órát kellett várni, ekkor Mesut Özil húsz méterről a rövid felsőbe vágta a labdát. Rá három percre André Schürrle kontra végén emelt a kimozduló Mignolet kapujába. A második félidő elején Mario Gomez pazar összjáték végén lőtte ki a bal alsó sarkot, a hajrában pedig Marouane Fellaini szépített fejjel, szöglet után.

A németek az utolsó csoportmeccsüket is megnyerték:

A német siker tudatában a Törökország-Azerbajdzsán mérkőzés majdhogynem tétnélkülivé vált, ez pedig meg is látszott a színvonalán. A Türk Telekom Arena közönsége egyetlen találatot láthatott: a hatvanadik percben Burak Yilmaz volt eredményes egy villámgyors támadás végén. Ezzel az egy villanással be is zsebelte hazájának a három pontot.

A csoport harmadik találkozója, a Kazahsztán-Ausztria összecsapás gólnélküli döntetlent hozott.

Az F-csoportban a görögök huszáros hajrával mentették meg az első, biztos kvalifikációs helyet a csoportban. Bár a mérkőzés jelentős részében vesztésre álltak Grúziában, öt perc alatt egyenlítettek és a győzelmet is megszerezték.

A görögök fordításával Horvátország kétgólos sikere Lettország ellen értéktelenné vált. Slaven Bilic csapata pótselejtezőre kényszerül.

A Máltán 2-0-s győzelmet arató Izrael a harmadik helyen zárta az F-csoportot.

A kedden játszott további Eb-selejtezőkről IDE és IDE kattintva olvashat!

Eredmények – Eb-selejtező
A-csoport:
Németország-Belgium 3-1
Gólszerzők: Özil (30.), Shürrle (31.), Gomez (48.) illetve Fellaini (86.)
Törökország-Azerbajdzsán 1-0
Gólszerző: Yilmaz (60.)
Kazahsztán-Ausztria 0-0
A csoport végeredménye: 1. (és Eb-résztvevő) Németország 30 pont/10 mérkőzés, 2. (és pótselejtezős) Törökország 17/10, 3. Belgium 15/10, 4. Ausztria 12/10, 5. Azerbajdzsán 7/10, 6. Kazahsztán 4/10
F-csoport:
Grúzia-Görögország 1-2
Gólszerzők: Targamadze (19.) illetve Fotakis (79.), Charisteas (84.)
Horvátország-Lettország 2-0
Gólszerzők: Eduardo (66.) Mandzukic (72.)
Málta-Izrael 0-2
Gólszerzők: Rafaelov (11.), Gershon (90.)
A csoport végeredménye: 1. (és Eb-résztvevő) Görögország 24 pont/10, 2. (és pótselejtezős) Horvátország 22/10, 3. Izrael 16/10, 4. Lettország 11/10, 5. Grúzia 10/10, 6. Málta 1/10

Ajánlott videó

Olvasói sztorik