Foci

Ilyen volt, ilyen lesz az új Maracana

Három héten keresztül sztrájkoltak a munkások a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság egyik legfontosabb helyszínén. Most megmutatjuk, mit is építenek!

A világ legnagyobb stadionját a riói Maracanát teljesen átépítik a 2014-es labdarúgó világbajnokságra. Az 1950-es vb-re épített stadion fénykorában 180 ezer néző befogadására volt alkalmas, de mára, akárcsak a Puskás Stadion alkalmatlan világesemény rendezésére.

A brazil világbajnokság szervezői gőzerővel dolgoznak, és dolgoztatják az új és felújítandó stadionok építkezésein alkalmazott munkásokat. Rióban a dolgozók azonban a rossz körülményekre hivatkozva három hete beszüntették a munkát. Tiltakozásukkal azt szerették volna elérni, hogy az éjszakai műszak alatt is legyen orvosi felügyelet, valamint jobb minőségű ételeket akartak.

Egy riói bíróság azonban törvényellenesnek nyilvánította a sztrájkot, a munkások pedig ígéretet kaptak arra, hogy ismét leül velük tárgyalni az építtető cég.

A Maracana Stadion már a 2013-as Konföderációs Kupán is szerephez jut, a világbajnokságot követően pedig a 2016-os riói olimpia egyik helyszíne lesz.

 

Ilyen volt, ilyen lesz az új Maracana:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik