Foci

Buzsáky csapata nyert, Fülöpé és Bogdáné kikapott

A magyar légiósok a kispadról nézték végig csapatuk szereplését a Premier League 5. fordulójában. A QPR nyert, a West Brom és a Bolton kikapott.

Buzsáky Ákos együttese, a Queens Park Rangers a Wolverhampton Wanderers otthonába látogatott a Premier League újabb fordulójában, a magyar középpályás a cserepadon kapott helyet. A QPR azonban nélküle is bekezdett, tíz perc után Barton (a képen) és Faurlin találatával már 2-0-ra vezettek a vendégek.

A második félidő végén Campbell vitte be a kegyelemdöfést a hazaiaknak, Buzsáky csapata sima 3-0-s sikerrel vette a wolverhamptoni akadályt, a magyar légiós nem kapott szerepet a meccsen.

Könnyedén nyert a QPR:




Fülöp Márton
is a cserepadról nézte végig, ahogy csapata, a West Bromwich Albion idegenben sima vereséget szenved a walesi Swansea City ellen. A hazaiak egy tizenegyessel kerültek előnybe, a szünetben pedig már kétgólos volt a Swansea előnye. A fordulás után Dyer is bevette a birminghamiek kapuját, kialakítva a 3-0-s végeredményt.

A gyengélkedő WBA csapatában továbbra sem lehetett ott Gera Zoltán, aki bokaműtétje után még nincs bevethető állapotban.

A Bolton hazai pályán már az első félidőben kétgólos hátrányba került a Norwich ellen, ráadásul Klasnic a kiállítás sorsára jutott, így emberhátrányba került a Wanderers. A hazaiaknak csak a szépítésre futotta tíz emberrel, Petrov büntetőből volt eredményes, a Norwich pedig 2-1-es sikerével megszerezte első győzelmét a szezonban. Bogdán Ádám a Bolton kispadján nézte végig az összecsapást. A QPR, a Swansea és a Norwich sikere azt jelenti, hogy ebben a fordulóban mindhárom újonc begyűjtötte a három pontot.

Két veretlen együttes találkozott egymással az Aston Villa-Newcastle összecsapáson, ahol a hazaiak Agbonlahor révén kerültek előnybe a mérkőzés elején. A második félidőben Best egyenlített, és mivel több gól nem esett, maradt az 1-1, ezzel pedig mindkét gárda megőrizte veretlenségét. Kádár Tamást nem nevezték a vendégek.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem bír egymással az Everton és a Wigan Athletic, a liverpooli mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést az első félidőben, de a hazaiak hamar egyenlítettek. A 84. percig nem változott az állás, ekkor azonban Vellios góljával már az Everton vezetett, az újonnan igazolt Drenthe pedig a lefújás előtt beállította a 3-1-es végeredményt.

Eredmények – Premier League, 5. forduló
Wolverhampton Wanderers-Queens Park Rangers 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Barton (8.), Faurlin (10.), Campbell (87.)
Swansea City-West Bromwich Albion 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Sinclair (14., 11-esből), Lita (24.), Dyer (49.)
Bolton Wanderers-Norwich City 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Petrov (64., 11-esből), illetve Pilkington (37.), Johnson (42.) 
Kiállítva: Klasnic (45., Bolton)
Aston Villa-Newcastle United 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Agbonlahor (13.), illetve Best (57.)

Everton-Wigan Athletic 3-1 (1-1)

Gólszerzők: Jagielka (33.), Vellios (84.), Drenthe (90.), illetve Di Santo (31.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik