Foci

A Leverkusen csúnyán kikapott, a Werder élre állt

A Leverkusen otthon kapott ki 4-1-re, míg a Bremen egy döntetlennel állt az élre a német labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában.

Az elmúlt szezon ezüstérmese, a Bayer Leverkusen kedden a Chelsea otthonában szenvedett 2-0-s vereséget a Bajnokok Ligájában, most pedig meglepetésre a Bundesligában is érkezett egy pofon. Ballackék hazai pályán fogadták a Köln csapatát, a vendégek pedig a szünet előtt betaláltak, Podolski önzetlen passzából Novakovic volt eredményes.

A szünet után Podolski parádézott, gólpassza mellé szerzett két gólt is, ezzel már 0-3 volt az állás. Rolfes szépített, de a végén a Köln – már emberelőnyben – visszaállította a háromgólos különbséget, a Leverkusen hazai pályán kapott ki 4-1-re.

A Köln meglepte az elmúlt szezon ezüstérmesét:

A forduló előtt a listavezető Bayern Münchennel azonos pontszámmal álló Werder Bremen csapata nehéz helyzetbe került a Nürnberg otthonában, miután a 17. perctől emberhátrányban játszottak Wiese kapus kiállítása miatt. Ez azonban a jelek szerint nem zavarta meg a brémaiakat, nem sokkal később Ekici góljával megszerezték a vezetést.

A második félidő kezdete a pályát elérő vihar miatt csúszott, a Werder pedig nem tudta megtartani az előnyét, a 63. percben Wollscheid egyenlített. A Nürnberg nagy fölényben játszott a mérkőzésen, de fordítaniuk már nem sikerült, 1-1 lett a vége, amivel a Bremen legalább holnapig, a Bayern München meccséig átvette a vezetést a tabellán.

A vihar is lecsapott a Nürnberg-Werder meccsen:

Nem ment a játék Felix Magath együttesének, a Wolfsburgnak, a Hoffenheim vendégeként már a szünetre is kétgólos hátránnyal vonultak a Farkasok, Babel és Firmino volt a gólszerző.

A Wolfsburgtól a szépítésre még futotta, de az utolsó percekben már emberhátrányban futballoztak, a Hoffenheim pedig újabb gólt szerzett, és 3-1-re nyert.

Az újonc Hertha BSC az előző körben bravúrgyőzelmet aratott Dortmundban, most viszont Berlinben az eddig nyeretlen Augsburg is nehéz ellenfélnek bizonyult. A szünetben a vendégek vezettek, majd fordított a Hertha, de az Augsburg kiegyenlített, 2-2 lett a vége. Nagy lehetett a harci kedv a Bundesligában, ezen a meccsen is kiállítottak egy játékost, az Augsburg került emberhátrányba az utolsó pár percre.

A sereghajtó Hamburg továbbra is képtelen nyerni, ezúttal hazai pályán az eddig meglehetősen jól szereplő Mönchengladbach ellen szenvedtek vereséget, a győztes gólt Camargo szerezte a 66. percben.

Eredmények – Bundesliga, 6. forduló
Bayer Leverkusen-1. FC Köln 1-4 (0-1)
Gólszerzők:
Rolfes (70.), illetve Novakovic (44.), Podolski (47., 54.), Jajalo (94.)
Kiállítva:
Schürrle (91., Bayer Leverkusen)
Hamburger SV-Borussia Mönchengladbach 0-1 (0-0)
Gólszerző:
de Camargo (66.)
Hertha BSC-FC Augsburg 2-2 (0-1)
Gólszerzők:
Lell (46.), Torun (57.), illetve Hoszogai (20.), Callsen-Bracker (64.)
Kiállítva:
Langkamp (86., Augsburg)
1899 Hoffenheim-VfL Wolfsburg 3-1 (2-0)
Gólszerzők:
Babel (20.), Roberto Firmino (23., 85.), illetve Dejagah (67.)
Kiállítva:
Hitz (81., Wolfsburg)
1. FC Nürnberg-Werder Bremen 1-1 (0-1)
Gólszerző:
Wollscheid (63.), illetve Ekici (24.)
Kiállítva:
Wiese (17., Werder Bremen)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik