Foci

Tőzsérék örülnek, Patót Usain Bolthoz hasonlítják

A Bajnokok Ligája nyolc keddi mérkőzésének legfontosabb momentumai és nyilatkozatai egy helyen.

Amint arról már kedden este írtunk, a H jelű négyesben a Barcelona hiába volt jobb bő kilencven percen át az olasz bajnok Milan ellenében, a lombardok Pato villámgóljával és Thiago Silva kései fejesével pontot tudtak rabolni a Nou Campból. Pep Guardiola, a katalánok fiatal trénere szerint nem gond, hogy csapata nem nyert, ugyanis a játék ezúttal is biztató volt.

„Nem könnyű egy olyan csapat ellen támadni, amelynek középpályásaiból középső védők lesznek. Ha a tizenhatoson belül akarnak védekezni had tegyék, a Milan sokat dolgozott ezért az eredményért. Két és félszer jártak a kapunknál, mégis szereztek egy pontot. Pato még Usain Boltot is lefutotta volna. Nem aggódom, jó meccsünk volt, 90 percen át jobbak voltunk, persze van még miben fejlődnünk. Ez még csak az első volt a hat csoportmeccsünkből” – értékelt a 40 esztendős Guardiola.

 

A túloldalon a milánói oldalról hőssé váló Thiago Silva természetesen örömének adott hangot: „Életem legszebb fejesgólja volt ez. Mindig nehéz a Bajnokok Ligájában játszani, de a mi munkánk még csak most indult be. Ez a sorozat túl fontos ahhoz, hogy bárki félvállról vehesse.”

A meccs összefoglalója:



szólj hozzá: Ba2-2AC[Matchhighlight.com]HL

A kvartett másik mérkőzésén a cseh Viktoria Plzen hazai pályán 1-1-re végzett a a fehérorosz BATE Boriszovval.

A cseh kiscsapat hőstette:


Viktoria Plzen vs Bate Borisov (1-1) Goals &… by VIVAGoals

Az E csoportban két magyar is pályára lépett, Tőzsér Dániel és Köteles László csapata, a KRC Genk pedig gólnélküli döntetlent játszott a spanyol Valenciával. A belga együttes vezetőedzője a fellegekben járt a lefújást követően, mivel sikerült ikszre hozni az ibériai fölényben zajló meccset.

„Mérhetetlenül boldog vagyok. Jó volt a tervünk amit kemény munkával sikerült is végrehajtani. Voltak helyzeteik, de nekünk is, ez még csak az első meccsünk volt. Hatalmas a nyomás ezen a szinten, az emberek hetek óta csak a BL-ről beszélnek, de játékosaim jól kezelik a szituációt” – mondta Mario Been.

A túloldalon Unai Emery az elszórt pontok miatt kesergett, ugyanakkor nagyon dicsérte a genki védelmet.

Így álltak helyt Tőzsérék:



szólj hozzá: GEN 0-0 VAL (Short Highlights)

A csoport másik mérkőzésén a londoni Chelsea Fernando Torres két gólpasszának is köszönhetően 2-0-ra verte a Bayer Leverkusent hazai pályán. André Villas-Boas ugyanakkor Petr Cech kapus érdemeit is kiemelte: „Többször is nagyszerűen védett, majd jókor jött a második gólunk, amitől megnyugodtunk. Nehéz meccs volt, de már korábban eldönthettük volna.”

A Gyógyszergyáriaknál nincsen pánikhangulat a vereség ellenére: „Semmi probléma. Vezethettünk volna, de nem volt szerencsénk, majd a Chelsea került előnybe. A csapatom és Michael Ballack is jól teljesített, a londoniak azonban megérdemelten nyertek, nincs is min vitatkozni ezzel kapcsolatban” – adott rendkívül sportszerű nyilatkozatot Robin Dutt.

A Chelsea győzelme:



szólj hozzá: Ch2-0Ba[Matchhighlight.com]HL

Az F csoportban a Borussia Dortmund egy hajrában esett szépségdíjas góllal mentett pontot hazai pályán az Arsenal ellen. Jürgen Klopp szerint csapata pimasz és bátor volt, így az egy pontra mindenképpen rászolgált. „Csapatom teljesítménye lenyűgözött, az Arsenal egy rendkívüli támadóarzenállal bíró csapat, mi mégis meg tudtuk őket fogni. Nagyot küzdöttünk az egy pontért, fiatal együttesem pedig meg is érdemelte a döntetlent. Nem hagytuk őket, sokkal jobban játszottak volna, ha nem gyakorlunk rájuk ekkora nyomást.”

Az eltiltott Arséne Wengert helyettesítő Pat Rice szerint nem sok csapat fogja legyőzni idegenben a német bajnokot: „Ne felejtsék, a Dortmund egy jó csapat. Természetesen győzni jöttünk, ehhez közel is jártunk, de Ivan Perisic fantasztikus gólt lőtt a végén.”

Csodagóllal mentett pontot a Dortmund:



szólj hozzá: Bo1-1Ar[Matchhighlight.com]HL

Mindeközben Megyeri Balázst a padon jegelő Olympikoasz Pireusz saját pályáján kikapott 1-0-ra a francia Olmypique Marseille-től, Lucho Gonzalez a második felvonás elején szerezte a győztes gólt. A gallok részéről Fanni a kiállítás sorsára jutott, igaz már csak az utolsó percekben.

Így boltott az Olympiakosz:


Olympiakos Piraeus vs Olympique Marseille (0-1)… by VIVAGoals

A G csoportban Huszti Szabolcs sem lépett pályára az orosz bajnok Zenit Szentpétervárban, övéi pedig egygólos előnyről kaptak ki 2-1-re. Bruno Alvest még ki is szórta a játékvezető a 76. percben. Luciano Spalletti szerint csapata legalább egy pontra rászolgált volna.

Előnyről bukott a Zenit:



szólj hozzá: Ap2-1Ze[Matchhighlight.com]HL

Az Európa Liga-győztes FC Porto, ha kínkeservesen is, de 2-1-re legyűrte a mérkőzést kilenc emberrel befejező Shakthar Donyecket.

A Porto sikere:

Eredmények – Bajnokok Ligája
E-csoport:
Chelsea – Bayer Leverkusen 2-0
gólszerzők: David Luiz (63.), Mata (90.)
Racing Genk – Valencia 0-0
F-csoport:
Dortmund – Arsenal 1-1
gólszerzők: Perisic (88.), illetve Van Persie (42.)
Olympiakosz Pireusz – Marseille 0-1
gólszerző: Lucho Gonzalez (51.)
G-csoport:
APOEL Nicosia – Zenit 2-1
gólszerzők: Manduca (73.), Almeida (75.), illetve Zyrianov (63.)
kiállítva: Alves (76., Zenit)
Porto – Sahtar Donyeck 2-1
gólszerzők: Hulk (28.), Kleber (51.), illetve Adriano (12.)
kiállítva: Rakitszkij (40.), Csigrinszkij (80.)
H-csoport:
Barcelona – Milan 2-2
gólszerzők: Pedro (36.), David Villa (50.), illetve Pato (1.), Thiago Silva (90.)
Viktoria Plzen – BATE Boriszov 1-1
gólszerzők: Bakos (45.), illetve Bressan (69.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik