Foci

A Fenerbache nem járt sikerrel a Sportdöntőbíróságon

A nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította a Fenerbahce labdarúgócsapatának fellebbezését, így a törökök biztosan nem indulnak a BL-ben.

Az isztambuli egyesület azt kérte a Sportdöntőbíróságtól, hogy törölje el a török szövetség határozatát, és engedélyezze a Bajnokok Ligájában való szereplését annak ellenére, hogy vizsgálat folyik ellene a július elején kirobbant helyi bundabotrányban való érintettsége miatt.

A török szövetség augusztus 24-én léptette vissza a BL-től a Fenerbahcét, és az Európai Labdarúgó Szövetség felszólítására megszületett döntés után az UEFA bejelentette, hogy a bajnok helyett az ezüstérmes Trabzonspor indulhat a BL főtábláján.

Az isztambuli klub az UEFA határozata ellen is benyújtott egy fellebbezést, állítása szerint ugyanis a kontinentális szervezet nyomást gyakorolt a török szövetségre. A Fenerbahce a BL-ből való kizárás miatt kompenzációt is követel, az egyesület szerint ugyanis ez 25 millió eurós bevételkiesést jelent számára, részvényeik pedig kilenc százalékot estek az isztambuli tőzsdén.

A nemzetközi jogi szervezet közölte, egy későbbi időpontban vizsgálja majd meg a Fenerbahce teljes fellebbezését, amelyet a helyi szövetség és az UEFA ellen nyújtott be.

A török bundabotrány kapcsán jelenleg több mint 30 játékossal és sportvezetővel szemben folyik hivatalos vizsgálat, így többek között Aziz Yildirim, a bajnok Fenerbahce elnöke, valamint Tayfur Havutcu, a kupagyőztes Besiktas vezetőedzője ellen. Helyi lapértesülések szerint az elmúlt szezonban legalább 19 mérkőzés végkimenetelét manipulálták, a botrány középpontjában pedig a Fenerbahce áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik