Foci

Sevcsenkónak eltörött az állkapcsa. Kidőlt.

Néhány hétig biztosan nem léphet pályára Andrij Sevcsenko, a Dinamo Kijev és az ukrán labdarúgó-válogatott csatára, mivel egy bajnoki mérkőzésen eltörött az állkapcsa.

A fővárosi klub hétfői bejelentése szerint a 34 éves támadó szombaton, a kijevi Arsenal ellen 2-0-ra megnyert találkozón szenvedte el a sérülést, s egyelőre nem lehet tudni, mikor térhet vissza. Andrij Smorhun, a Dinamo orvosa az egyesület weboldalának azt mondta, Sevcsenko Angliába vagy Olaszországba utazik, hogy egy specialistánál kezeltesse állkapcsát.

A 2004-ben aranylabdát nyert csatár 2009-ben, tíz év olaszországi (AC Milan) és angliai (Chelsea) légióskodás után tért vissza nevelőegyesületéhez.

A Dinamo Kijev csütörtökön és rá egy hétre a bolgár Liteksz Lovecs ellen játszik az Európa Liga csoportkörébe jutásért, miután a Bajnokok Ligája-selejtező 3. körében alulmaradt az orosz Rubin Kazannyal szemben. Ezen nem vehet már részt Sevcsenko. A találkozó összefoglalójából amúgy nem derül ki, hogy mikor történt a sérülés, csak az, hogy “Seva” góllal és gólpasszal vette ki részét a győzelemből.

Íme a mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik