Foci

Mourinho forrong, a Barca higgadt

A Real Madrid vezetőedzője szerint nem volt jogos Pepe kiállítása a 2-0-s Barca-sikerrel végződő BL-elődöntőn. Guardiola büszke a klubra.

Nem csitulnak az indulatok a Real Madrid-Barcelona mérkőzés kapcsán, és ez még jó ideig így is lesz. A katalánok 2-0-ra győztek Messi két góljával, a Real a 63. perctől emberhátrányban futballozott Pepe kiállítása miatt.

„Miért történhetett ez meg? A Barcelona fantasztikus csapat, nem értem, miért kellett Pepét leküldeni. Ez a piros megnyitotta a győzelemhez vezető utat a Barca előtt. Nem lehet egy 60 perc után 0-0-ra álló meccsbe így belenyúlni” – mondta José Mourinho, a királyi gárda szakvezetője, akit az eset után a lelátóra küldtek.

„Nem mondtam semmit a bírónak, csak nevettem és megtapsoltam a döntést. Nem mondanék erről a dologról többet, mert ha ezt tenném, véget érne a karrierem itt és most. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, a Barcelona már a döntőben érezheti magát. Mi elmegyünk a visszavágóra, büszkén állunk majd ki, Pepe nélkül, aki nem csinált semmit, Ramos nélkül, aki szintén nem csinált semmit” – fogalmazott a portugál, aki azt is hozzátette, az UEFA az ENSZ UNICEF segélyalapja miatt részesíti előnyben a katalánokat.

Ki-ki döntse el, csinált-e valamit:

Kollégája, Pep Guardiola politikusan nyilatkozott, szerinte még nem dőlt el a párharc, hiszen lesz egy visszavágó is.

„Egy lépésre vagyunk a döntőtől, de még nem vagyunk ott a Wembley-ben. Tiszteljük a Realt és tudjuk, hogy mire képesek” – nyilatkozta a 40 éves szakember. „Nagyon jól játszottunk, kontrolláltuk a meccset, büszke vagyok a csapatra, főleg azért mert tizenkét saját nevelésű játékossal jutottunk el idáig.”

Guardiola szerint a játék több elemében ki tudták javítani a hibáikat, amelyeket a Király Kupa döntőjében követtek el. José Mourinho a meccset követően azt mondta, szégyen, hogy a Barcelona ilyen előzmények után juthat a BL fináléjába. Megkérdezték a katalánok edzőjét az éles kritikáról: „Nincs mit mondanom” – szólt a válasz.

A Barcelona egyébként gondolkodik azon, hogy Mourinho kijelentései miatt jogi lépésekhez folyamodik az Európai Labdarúgó Szövetségnél.

A BL másik elődöntőjében a Schalke 2-0-ra kikapott odahaza a Manchester Unitedtől, tehát ugyanaz az eredmény született mindkét találkozón.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő:
Santiago Bernabeu Stadion, 74 000 néző, vezette: Wolfgang Stark (német)
Real Madrid – Barcelona 0-2 (0-0)
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Raúl Albiol, Marcelo – Xabi Alonso, Pepe, Diarra – Özil – Di María, Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: José Mourinho
Barcelona: Víctor Valdés – D. Alves, Piqué, Busquets, Puyol – Xavi, Mascherano, S. Keita – Pedro (Affellay, 71.), Messi, Villa (Roberto, 91.). Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Messi (76., 86.)
Sárga lap: Arbeloa (40.), Sergio Ramos (53.), Adebayor (83.), illetve Mascherano (57.)
Piros lap: Pepe (62.), Mourinho (63., a kispadról), illetve Pinto (a szünetben, a kispadról)

AJÁNLOTT LINK:

Jose Mourinho nyilatkozata (realmadrid.com)
Pep Guardiola nyilatkozata (goal.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik