Foci

Angol tehetségért csatázik a United és az Arsenal

Sir Alex Ferguson, a Manchester United skót menedzsere 10 millió fontot sem sajnálna a 17 éves középpályásért.

Aki ennyire felpiszkálta Ferguson és a francia Arséne Wenger érdeklődését nem más, mint a harmadik vonalban szereplő Southampton saját nevelésű labdarúgója, Alex Chamberlain, a középpályást az angol foci egyik legnagyobb tehetségeként jegyzik.

Eddig úgy tűnt, hogy az Arsenal lesz a végső befutó, azonban a Vörös Ördögök háza tájáról kiszivárgott információk szerint Ferguson nem akarja annyiban hagyni, hogy druszája a riválisnál kössön ki, így mélyen a klub zsebébe nyúlna és 10 millió fontot adna az utánpótlás válogatottért.

Chamberlain egyébként igazi futballista családból származik, apja, Mark 1978-től kezdve húsz éven játszott, a szélső megfordult többek közt a Portsmouth gárdájánál is, nyolcszor az angol válogatottban is pályára léphetett. Mark bátyja, Alex nagybátyja is profi labdarúgó volt anno.

Sokan úgy vélik, hogy Alex Chamberlain majd Theo Walcott nyomdokaiba lép és az Arsenalt választja, a londoniak játékosa ugyanis szintén a Southamptontól érkezett. A fiatal tehetség apja szerint gyermeke technikailag jobb, mint az Ágyúsok válogatottja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik