Foci

Türelmet kér Megyeriék régi-új edzője

A spanyol Ernesto Valverde pályafutása során másodszor ül le az Olympiakosz kispadjára.

A 46 éves egykori támadó az Athletic Bilbaónál kezdte edzői pályafutását 2001-ben, majd 2006-tól két évet az Espanyol együttesénél töltött, mielőtt aláírt volna a görög sztárcsapathoz. Valverde a 2008-09-es szezonban duplázni tudott az Olympiakosz Pireusszal, az együttes a bajnoki cím mellett a kupát is elhódította.

A klub ezt követően az anyagiakra hivatkozva nem hosszabbította meg a tréner szerződését, aki így egy nem túl sikeres időszakot töltött a Villarrealnál, melytől 2010. január 31-én menesztették.

Valverde augusztus 7-én egyezett meg Megyeri Balázs klubjával, így kedden már be is mutatták a görög média képviselőinek. A spanyol szakember két időszaka között nem kevesebb mint öt tréner fordult meg a Pireusznál, Temuri Ketsbaia, Bozidar Bandovic (kétszer), a brazil legenda Zico és Ewald Lienen sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, utóbbit ráadásul mindössze négy mérkőzés után zavarták el, a Maccabi Tel-Aviv elleni Európa Liga-fiaskót már nem emésztették meg a vezetők.

„Újjá akarjuk építeni az együttest, és azt akarjuk elérni, hogy a drukkerek ismét a csapat mellé álljanak. Spanyolországban akartam maradni, de végül idejöttem. Lett volna dolgom, de egyszerűen nem tudtam nemet mondani. Amit akarok, az a türelem és a kemény munka” – idézi a Yahoo! Valverdét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik