Foci

Észak-Korea meglepné a világot

A halálcsoportban bizonyítana az 1966 után a vébére kijutó Észak-Korea, hiszen Portugália, Brazília és Elefántcsontpart lesz az ellenfele.

A Chollima becenévre hallgató válogatott a kijutása óta tizenkét (!) felkészülési meccset játszott, amivel alighanem világrekordot állított fel. A játékosok kilenc hónapja együtt készülnek.

Észak-Korea legutóbb 1966-ban vett részt a világbajnokságon, akkor Olaszországot sikerült 1:0-ra legyőzniük, a végállomást az Eusebióval felálló portugálok elleni 5:3-as vereség jelentette. Most itt lesz a lehetőség a visszavágásra, és az is biztos, hogy a védelme is erős lesz, hisz a selejtezőkben ők kapták a legkevesebb gólt, minden résztvevő közül.

Érdekesség, hogy Észak-Koreából egyáltalán nem érkeznek szurkolók Dél-Afrikába, mert egyrészt a többség ezt nem engedhetné meg magának, másrészt vízumot sem kapnának. A kínaiak sietnek a segítségükre: az észak-koreai sportbizottság pekingi irodája árul jegyeket a nagy eseményre azoknak a kínaiaknak, akik az észak-koreai csapatnak szeretnének a helyszínen szorítani. Több mint ezer kínai focidrukker kapott jegyet, legtöbbjük színész és zenész – írja az inforadio.

Ami a várható esélyeket illeti: a középpályás An Yong-Hak úgy gondolja, meglepetéssel szolgálhat a csapat: „Nem lesz könnyű, de a vébén egyáltalán nincsenek könnyű meccsek. Akárkivel is játszunk, tudásunk legjavát nyújtjuk majd.” – mondta a fifa.com riporterének.

A válogatott tagjai szerdán megérkeztek Johannesburgba, és megkezdték kilencedik együtt töltött hónapjukat az októberi, Kongó elleni 0:0-s felkészülési mérkőzés óta.
(A képen Kim Jong Hun szövetségi kapitány.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik