Foci

Mourinho: mindannyian erre vártunk

A portugál pályafutása legszebb pillanatának nevezte a szerdai BL-mérkőzést.

Az Inter szakvezetőjét a pech is körbezsongta Barcelonában: Pandev sérülése miatt Chivut játszatta, Motta ostoba szabálytalansága nyomán pedig csapata több mint egy órán át emberhátrányban futballozott. A BL-győztes így sem tudott mit kezdeni az olaszokkal, a tapasztalt Lúcio vezette-, s a portugál által inspirált védelem állta a sarat.

A Porto együttesével 2004-ban a legrangosabb európai serleget már elhódító Jose Mourinho elégedetten foglalta össze a történteket, hangsúlyozva, hogy karrierje legszebb estéje a szerdai.

„Ez karrierem legszebb pillanata. Mind közül” – árulta el a Sky Sport Italiának. „Az Inter 38 éve nem játszott a döntőben, mindannyian erre vártunk. A keret nem fiatal zöldfülűekből áll, akik akár 15 évet is várhatnak egy BL-sikerre. Épp ezért nagyon boldog vagyok, s az, hogy több mint egy óráig tíz emberrel álltuk a rohamokat, csak hab a tortán.”

Mourinho ugyanakkor figyelmeztette övéit: az idénynek még távolról sincs vége, három fronton – a BL mellett az Inter a bajnoki címért és az olasz kupáért is versenyben van – kellene a legtöbbet elérni.
„Az idény sajnos nem ma ér véget, innentől szinte csak döntőket játszunk. Csütörtöktől már a Lazio elleni bajnoki lesz a legfontosabb mérkőzés, a bajnokság lebeg a szemünk előtt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik