Foci

Csányi ért a focihoz és nem fél a 2/3-tól

24.hu
24.hu

2010. 04. 28. 07:40

A bankvezér elvállalja az MLSZ elnöki posztját és bízik a Fideszben.

Csányi Sándor elvállalja az MLSZ elnökségét – írja a Népszava. A lap szerint “ez az eredménye annak az átvilágításnak, amelyet az OTP elnök-vezérigazgatója rendelt el… A bankvezér a posztot állítólag akkor foglalná el, ha az elnökségben kizárólag az ő emberei ülnének.

Ez azért pikáns helyzet, mert Csányit viszont az MLSZ jelenlegi vezetői kérték fel, akiknek – ezek szerint – azért kellene távozniuk, hogy jelöltjük elfogadja felkérésüket. Az OTP Bank első embere a Népszabadságnak azt mondta: a Fidesz választási győzelmében komoly lehetőséget lát.

Csányi Sándor szerint “…nemcsak a pénzügyi egyensúly fontos, hanem az is, hogy ennek elérése közben az emberek elfogadható színvonalon éljenek, és a cégek is prosperáljanak”. A középtávú előnyökért meg kell tenni olyan lépéseket, amelyek adott esetben növelik a hiányt.

Csányi Sándor a legsürgetőbbnek az önkormányzati és az egészségügyi reformot tartja, de átalakíatná a szakképzést is, mert a jövőben szakképzett munkaerő hiánya lesz az akadálya a gazdasági növekedésnek.

Magyarország egyik leggazdagabb embere az adórendszert is sürgősen rendbetenné: kiírtaná a kedvezményeket, bővítené az adózók körét, csökkentené az adók és járulékok mértékét. Csányi beszélt saját vállalkozásairól, de a jegybank és a pénzügyi felügyelet összevonásának tervéről nem akart állást foglalni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Charleroi, 2017. szeptember 19.
A Ryanair ír légitársaság repülőgépei a belgiumi Charleroi repülőtéren 2017. szeptember 19-én. A cég több mint 2000 járatát törölte, ebből 143 Belgiumból induló járatot pilótahiány, a légiforgalmi irányítás kapacitásának szűkössége, a sztrájkok, a kedvezőtlen időjárás, valamint a személyzet szabadságának kötelező kiadása miatt. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.