Foci

Olic szétlőtte a Lyont

Kettős győzelemmel jutott be a BL-fináléba a Bayern München, miután idegenben 3-0-ra verte a teljesen esélytelen Lyont.

Az eltiltott Ribéry nélkül kezdte a BL-elődöntő visszavágóját a német együttes, amely ennek ellenére uralta a mérkőzést, és kis híján már az első percben megduplázta összetettben az előnyét, Müller azonban 10 méterről nem találta el a kaput.

A Lyon görcsösen erőlködött, hogy ledolgozza az odavágón összeszedett egygólos hátrányt, de a fegyelmezetten védekező müncheniek játszi könnyedséggel állták a rohamokat. A hazai együttes a felezővonalat átlépve teljesen tanácstalanná vált, míg a németek kontráiban rendszerint benne volt a gól.

Olic a 26. percben meg is szerezte a vezetést. A horvát csatár Müller passzát követően fordult le Cissokhóról, és nyolc méterről esélyt sem hagyott Llorisnak. Fél órát kellett várni az első komoly hazai helyzetre, de Bastos kapáslövése centikkel elkerülte a kaput.

A fordulás után sem változott a játék képe, esélytelennek tűnt a Lyon, és a legvérmesebb szurkolók is letettek a továbbjutásról, miután Cris összereklamált magának egy pirosat. Emberelőnyben a németek könnyedén eljátszadoztak, időnként megalázó módon oktatták a Lyont, és még így is lőttek két újabb gólt a remek estét kifogó Olic révén.

A másik finalista a címvédő Barcelona vagy az olasz Internazionale lesz, annak a párharcnak a visszavágójára szerdán kerül sor Spanyolországban. Az első meccset az Inter nyerte 3-1-re

Bajnokok ligája,elődöntő, visszavágó:
Olympique Lyon (francia)-Bayern München (német) 0-3 (0-1)
Gól:
Olic (26., 67., 78.)
Piros lap: Cris (59.)
Összesítésben: 0-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik