Foci

Kiárusítás a Herthánál

Dárdai Pál marad, de kérdés kik lesznek a csapattársai a másodosztályban.

A Schalkétól elszenvedett vereséggel megpecsétőlödött a Hertha BSC sorsa. Dárdai Pál csapatának ugyan matematikai esélye maradt, de szinte biztosra vehető, hogy kiesnek az élvonalból. Nem csoda, hogy néhány alapember a nyáron otthagyja az egyesületet.

Dárdai Pál 13 éve már megjárta a másodosztályt a berliniekkel, és idén is többször lenyilatkozta, hogy akkor is marad, ha a Hertha nem harcolja ki a bennmaradást. A társak közül sokan másképp gondolkodnak, ráadásul a megcsappanó bevételek miatt az egyesület nem is tudná megtartani a legjobbjait.

A támadókat és a taktikát kritizáló Jaroslav Drobny már be is jelentette távozását. A cseh kapus mellett a csapatkapitány Arne Friedrich is eligazol, a védő állítólag már megegyezett a Hamburger SV-val. A középpályás Gojko Kacar is a hamburgiakkal tárgyal, a januárban leigazolt Lewan Kobiasvili, Theofanisz Gekasz és Roman Hubnik bérét képtelen a másodosztályban előteremteni a klub, a brazil Cicero is menne.

Fabian Lustenberger, Raffael és Adrian Ramos köré építené az új csapatot a vezetőség, feltehetően számos fiatal kap majd bizonyítási lehetőséget.

Katasztrofális hatással lesz a klub pénzügyeire a kiesés, ezért minél fontosabb lenne, hogy Dárdaiék azonnal kiharcolják a feljutást. Az idei 70 millió eurós büdzsének a feléből kell gazdálkodnia a fővárosiaknak: az eladott jegyek száma becslések szerint minimum a felére csökken, és a televíziós bevételek is 60 százalékkal alacsonyabbak a másodosztályban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik