Foci

Csökkentik Mutu bérét

A dopping miatt eltiltott román középpályás büntetésének időtartama alatt a Fiorentina csökkentet fizetést folyósít a játékosnak.

A toszkánok Adrian Mutu kilenchónapos eltiltása alatt a játékos bérének csak egy részét fizetik ki, s a román még így is örülhet, hogy – tekintettel érdemeire – a klub elállt kontraktusa felbontásától. Az állítólag alvászavar elleni tablettákat szedő futballista bocsánatot kért, amiért rossz hírbe hozta egyesületét. A Fiorentina bocsánatának ára volt.

Mutu eltiltása április 19-étől lépett hatályba, azok után, hogy az olasz anti-dopping törvényszék (TNA) kimondta kilenchónapos szentenciáját. Az irányító középpályás januárban bukott meg a Lazio elleni kupamérkőzést követő doppingteszten, s mivel a B-próba is kimutatta szervezetében a Subitramin nevű szert, eltiltása nem volt kérdéses.

A román válogatott játékos visszaesőnek számít, hisz még a Chelsea játékosaként 2004 szeptemberében kokainfogyasztáson érték, s emiatt a londoniak még 2004 decemberében felbontották a szerződését.

„A TNA döntésének nyomán a Fiorentina úgy döntött, büntetésének lejártáig mérsékli Adrian Mutu fizetését” – állt az olasz klub kommünikéjében. “Pantaleo Corvino ügyvezető igazgató már kedd reggel értesítette a feleket. A klub emellett kijelenti, hogy januártól a döntésig rendre kiutalta Mutu teljes fizetését.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik