Foci

Van Gaal: Európa, vigyázz!

Louis van Gaal szerint a Bayern tíz emberrel is megmutatta, mire képes.

A Bayern a Lyon elleni müncheni parti 37. percében megfogyatkozott azok után, hogy Ribéry csúnyán odalépett Lisandro Lopeznek. A francia kiállítását követően a Bayern ugyanakkor nem hátrált be, sőt, szünet után is irányította a játékot, és tíz emberrel is több helyzetet dolgozott ki a megszeppent vendégek kapuja előtt.

„Nagyon elégedett vagyok. Úgy érzem, ma megmutattuk Európának, milyen erősek vagyunk. Úgy mutattuk meg, hogy tíz emberrel játszva is mi irányítottuk a játékot” – vélte Van Gaal.

Tény, hogy még tíz emberrel is a Bayern volt a veszélyesebb csapat, s azok után, hogy a vendégek is megfogyatkoztak – Toulalan kapta meg a második sárgáját – a bajorok a maguk javára fordították a találkozót.

„A meccs előtt nem gondoltam volna, hogy Ribéry kiállítása ellenére 1-0-ra nyerünk. De így történt, s külön büszkévé tesz, hogy 10 a 11 ellen is mi voltunk a veszélyesebbek. Toulalan kiállítása után egy újabb csatárt küldtem pályára (Gomez). Nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, de csak egy gólt szereztünk. Nincs ezzel semmi baj.”

A müncheniek a 69. percben Robben találatával nyerték meg a találkozót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik