Foci

Újabb gólfesztiválban reménykednek Münchenben

A Bayern gólzáporos győzelemmel hangolt a Lyon elleni BL-elődöntőre.

A német sajtó szerint a Bayern München egyértelmű esélyesként lép pályára szerdán hazai pályán az Olympique Lyon ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, különösen az után, hogy a csapat a hétvégén a Hannover felett aratott 7-0-ás bajnoki sikerrel “melegített” a BL-csatára.

A müncheni alakulat szombati gólfesztiválján kisebb sérülés miatt ugyan lecserélték Franck Ribéryt, ám a francia támadó szerdán már ismét bevethető lesz, és a holland Arjen Robbennel nyerő párost alkothat.

A két csapat eddig hatszor találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, s két Bayern-győzelem mellett két lyoni siker és két döntetlen született.

A németek legutóbbi nyolc BL-mérkőzésükből csak egyet nyertek meg francia riválissal szemben, ugyanakkor kellemes emlékeket őriznek a gallokról az egyenes kieséses szakaszból: 1975-ben a Saint-Etienne volt az ellenfelük a Bajnokcsapatok Európa Kupájának elődöntőjében, s az akadályt sikerrel vették, egy évvel később pedig a döntőben szintén a zöld-fehéreket győzték le.

“A németek mindig veszélyesek a nagy mérkőzéseken, ráadásul az elődöntőben a Manchester Unitedet győzték le. Ott van nekik Arjen Robben és Franck Ribéry, akiktől tudjuk, mit várhatunk” – nyilatkozta Claude Puel, a Lyon vezetőedzője.

Louis van Gaal, a bajorok holland vezetőedzője arról beszélt, milyen eredménnyel lenne elégedett: “Egy gól nélküli döntetlen, vagy egy 1-0-s győzelem sokkal többet érne számunkra, mint például egy 2-1-es siker – fogalmazott van Gaal. – Lehet, hogy ez viccesen hangzik, mégis így van.”

A francia alakulat története második európai kupa-elődöntőjére készül, 1964-ben, a Kupagyőztesek Európa Kupájában a portugál Sporting Lisboával szemben maradt alul.

A vendégeknél sérülés miatt hiányozni fog Jean Makoun, Jean-Alain Boumsong és Mathieu Bodmer, a hazaiaknál az eltiltott Mark van Bommel és Holger Badstuber nem játszhat.

A várható kezdőcsapatok:

Bayern München: Butt – Lahm, Demichelis, Van Buyten, Danijen Pranjic – Ribéry, Schweinsteiger, Robben – Müller, Olic, Gomez

Olympique Lyon: Lloris – Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho – Pjanic, Ka:llström, Gonalons – Bastos, Delgado, Lisandro Lopez

Ajánlott videó

Olvasói sztorik