Foci

A Juventus Benítezt csábítja

A Juventus 80 millió eurós „bevásárló csekkel” is kecsegteti a Liverpool menedzserét.

A Juventus nyáron új szakvezető után néz, s a torinóiak már többször jelezték, hogy a kispadjukra Rafael Benítezt tartják az egyik legmegfelelőbb jelöltnek. A spanyol eddig nem nyilatkozott, így az olaszok emelték a tétet: amennyiben a szakember aláír, csak idén 80 millió eurót költhet a csapat megerősítésére.

Az Il Corriere dello Sport kinyomozta, hogy a piemontiak még abban is szabad kezet adnának az edzőnek, hogy kikkel erősíti meg az együttest – nem nehéz kitalálni, hogy a spanyol nem érkezne „üres kezekkel” Torinóba, hisz két kedvencére, az argentin Javier Mascheranóra és a spanyol Fernando Torresre külön is pályáznak a „zebrák”.

Alberto Zaccheroni júniusban valószínűleg megkapja a felmondó levelét, így a klubnak csupán egy hónapja marad arra, hogy megtalálja utódját: ha nem, az alaposan megnehezítené a nyári felkészülési időszakot. A Juventus ennek megfelelően – a torinóiakhoz közeli Tuttosport szerint – hétfőn egyhetes gondolkodási időt adott Beníteznek.

A nagy költekezésnek ugyanakkor gátat szabhat a valóság: a Juve egyelőre távol áll a BL-indulást garantáló helyektől, s amennyiben nem sikerül kivívni a szereplést, a befektetések aligha térülnek meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik