Foci

Sneijder beintett?

A holland középpályás annak ellenére reflektorfénybe került, hogy egyetlen percet sem játszott Firenzében.

Az Inter Eto’o góljával 1-0-ra legyűrte a Fiorentinát az olasz kupasorozat elődöntőjében, s mivel a San Siróban is 1-0-s fekete-kék diadallal zárult a randevú, a milánóiak jutottak a döntőbe. Ám nem a pályán lévő társakra figyel most fél Olaszország. A mindvégig a padon csücsülő Wesley Sneijder ugyanis kameruni csapattársa találata után úgy tűnik, bemutatott a hazaiaknak.

Az Olaszországban gesto dell’ombrellónak (esernyő-mozdulat: jobb kézben az esernyő, bal tenyér a jobb könyök sarkában) nevezett, de itthon is egyértelmű inzultust jelző gesztus félreérthetetlen – obszcenitása aligha kérdéses. Sneijder természetesen más véleményen van.

„Egyetlen obszcén gesztust sem mutattam akár a Fiorentina kispadjának, akár szurkolóinak” – magyarázkodott a Sportal.it sportportálnak nyilatkozó klasszis. „Mindössze poénkodtunk a csapattársainkkal, és a barátokkal.”

Az irányítót elsősorban taktikai okokból nem vetette be Jose Mourinho, a bajnokságban – nem utolsó sorban a firenzei 2-2-es bajnoki miatt – lépéshátrányba kerülő Interre kemény hét vár: hétvégén a Juventus, jövő héten a Barcelona lesz az ellenfele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik