Foci

Bayern: Van Gaal távozik?

Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője nemrég kijelentette, elgondolkodik a távozáson, ha csapata triplázni tud a szezonban.

A Bayern München 58 éves holland edzője azonosul azzal mondással, miszerint a csúcson kell abbahagyni, ugyanis nemrég kijelentette, elgondolkodik a távozáson, ha csapata triplázni tud.

Márpedig a Bayernnek erre jó esélye van, mivel vezeti a német bajnokságot, a kupában döntős, a BL-ben pedig elődöntős. Karl-Heinz Rummenigge, a Bild című német napilap szerdai számában reagált a tréner szavaira – a klub elnöke nem aggódik a holland tréner miatt.

„Nagyszerűen érzi magát nálunk, és tudja, mire számíthat a Bayernnél. Mindenki láthatta, hogy mosolygott, amikor arról beszélt, hogy a triplázás esetén elhagy minket” – magyarázta az elnök.

Louis van Gaal korábban Ajax Amsterdamnál, a Barcelonánál, valamint AZ Alkmaarnál is megfordult – két évig a holland válogatott is irányította -, és valamennyi klubcsapatával bajnok volt, az Ajaxszal ráadásul 1995-ben a Bajnokok Ligáját is megnyerte. A korábban a FC Portót és a Chelsea-t, jelenleg az Intert dirigáló José Mourinho mellett Van Gaal is elmondhatja magáról, hogy három különböző csapattal is bejutott a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik