Foci

Halála előtt egy nappal járt sportorvosnál Varga Zoltán

A szakember szerint nem volt akadálya a sportorvosi engedély kiadásának.

A Nemzeti Sport információi szerint Varga Zoltán sportorvosi igazolása április 6-án készült el, április 8-án volt sportorvosnál, ahol engedélyt kapott a versenyzésre. Április 9-én meghalt a futballpályán.

„Megvannak a protokoll-előírások arra vonatkozóan, mi a teendő egy ilyen korú labdarúgó vizsgálata esetén – mondta a sportnapilapnak dr. Szabó Anita, az engedélyt kiadó sportorvos. – EKG, vizeletvizsgálat, szemészeti vizsgálat és egy helyben végzett sportbelgyógyászati kontroll előzi meg a sportorvosi engedély kiadását. Ha valami gyanús jelet észlelünk, akkor tovább kell lépni, és újabb vizsgálatokra van szükség. Varga Zoltán esetében is az előírások szerint végeztünk el minden szükséges vizsgálatot. Semmi olyan jelet nem tapasztaltunk, amely miatt az engedélyt meg kellett volna tagadnunk.”

A lap információi szerint a Fradi legendájának korábban két infarktusa is volt, így a laikusban joggal vetődik fel a kérdés: hogy kaphatott így játékengedélyt?

„Láttuk az EKG-ját, és nem észleltünk akut, vagyis jelentősebb eltérést” – mondta a doktornő. Az NS úgy értesült: Varga Zoltán szervezetébe öt úgynevezett értágító hálót helyeztek katéteres technikával, de a sportorvos szerint ez sem volt akadálya az engedély kiadásának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik