Foci

Hétfőn Varga Zoltánra emlékeznek az Albert Stadionban

Az FTC hétfőn este hat órától csendes gyertyagyújtással emlékezik a klub egykori válogatott labdarúgójára és edzőjére, a pénteken elhunyt Varga Zoltánra.

Az FTC Labdarúgó Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club szombati közleménye szerint a megemlékezésre várják a szurkolókat, barátokat és volt csapattársakat is. A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja alapján a hétvégi NB I-es és NB II-es mérkőzések előtt a jelenlévők egy perces néma csönddel adóznak majd Varga Zoltán emlékének.

A 65 éves, olimpiai bajnok játékos pénteken, a Danubia-pályán öregfiúk-mérkőzés közben összeesett, és a gyorsan kiérkező mentősök sem tudták megmenteni az életét.

Varga Zoltán 1964-ben olimpiai bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes volt a magyar válogatottal. A nemzeti csapatban 12-szer lépett pályára. A Ferencvárosban 1961 és 1968 között 135 mérkőzésen 53-szor volt eredményes. 1968-ban külföldre távozott, a német Hertha BSC játékosa lett. Később az Aberdeen, az Ajax Amsterdam, a Borussia Dortmund és a Gent együttesét erősítette.

Játékos-pályafutása után biztosítási ügynökként, majd a kölni főiskola elvégzését követően edzőként dolgozott. Magyarországon többek között a Ferencvárosnál, a Honvédnél, Diósgyőrött és Győrött edzősködött.

Az FTC Labdarúgó Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti Varga Zoltánt. A temetéséről később intézkednek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik