Foci

Mindenki Llorist dicséri

Az első, lyoni találkozón remeklő francia válogatott kapus a visszavágón sem vallott szégyent: Hugo Lloris továbbjuttatta csapatát.

A lyoni 3-1 után a Bordeaux-nak támadnia kellett, s bár Chamakh találatával 1-0-ra nyert a Chaban-Delmas stadionban, ez nem lett elég, az Olympique Lyon jutott a négy közé. A két együttes szakvezetői és játékosai egyetértettek abban, a francia „belviszályt” a lyoni kapus döntötte el. A Bordeaux-főnök, Laurent Blanc szerint Lyonban szórakozták el az elődöntőt.

„Játékosaim elsősorban a védelemben vétettek, tapasztalatlanságból eredő hibák miatt buktuk el a kinti mérkőzést” – ismerte el Blanc. „Ha a vereségünk egygólos lett volna, több esélyünk maradt volna a visszavágóra. Az utolsó percig bíztunk a továbbjutásban, ám Hugo Lloris megmutatta, miért is ilyen jó kapus. Büszke vagyok a játékosaimra, a Bajnokok Ligájában messze felülmúlták a várakozásokat, köztük az enyémet is.”

Az Olympique fennállása első BL-elődöntőjét ünnepelte, a sokra hivatott együttes korábban – 2004 és 2006 között – háromszor is a negyeddöntőben kényszerült búcsúra.
„Elég régóta vagyok a Lyon játékosa, de a szerdai este felejthetetlen számomra” – árulta el Chris, a brazil középhátvéd. „Mindannyian megköszönhetjük Llorisnak is, aki egész egyszerűen fantasztikus, és ismét megmentett minket. Ő a világ legjobb kapusa.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik