Foci

Blogot indított Erwin Koeman

A szövetség honlapján két NBI-es meccsen szerzett tapasztalatairól számol be a válogatott holland kapitánya.

„Eseménydús volt a Húsvét hétvégém: két NB I-es meccset néztem meg Nyugat-Magyarországon. Elöljáróban annyit, elég vegyes tapasztalatokkal gazdagodtam” – írja első blogbejegyzésében Erwin Koeman.

A Haladás-Újpest-mérkőzésről nem volt túl jó véleménnyel a kapitány, nehezményezte, hogy a csapatok a “csak ki ne kapjunk!” jelszóval léptek pályára, és ez nem tett jót a játék színvonalának. „Keményen dolgoztak a játékosok, ez jól látszott. A gyengén kezdő Haladás végül áttörte az Újpest védelmét, és nagyon fontos győzelmet szerzett” – írja Koeman.

A kapitány a mérkőzést követően elbeszélgetett Róth Antallal, a Haladás vezetőedzőjével, akivel egyetértett abban, hogy gyenge mérkőzést játszott a két csapat.

A Zalaegerszeg-Videoton összecsapásról sokkal pozitívabb hangnemben írt Koeman. „Sokat tettek a futballisták a győzelem érdekében, mind a két oldalon. Szerintem az utolsó tíz percre kissé elfáradtak a házigazdák, és így a Videoton játékosai jobb fizikai állapotuknak is köszönhették a pontszerzést. Nem véletlen, hogy a Videoton a tabella élén található, biztos, hogy az egyik legjobb hazai csapat jelen pillanatban a székesfehérvári gárda.”

A holland szakember szerint nagyon fontos, hogy a válogatott kerettagok tempós, lüktető meccseket játsszanak a hazai bajnokságban, hiszen ez lehet az alapja a válogatottban nyújtott jó teljesítménynek.

Koeman a következő napokban Németországba utazik, hogy megnézze a Mainz-Dortmund Bundesliga-meccset. „Remélem, hogy Szalai Ádám és Hajnal Tamás is a pályára lép, az viszont biztos, hogy én ott leszek, és hogy ismét beszámolok blogomban az élményeimről” – zárja sorait a kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik