Foci

Mészöly Géza és Illés Béla sem feltételezi Petryről a bundázást

Budapest, 2010. április 2., péntek (MTI) - Szinte elképzelhetetlennek tartja két válogatottbeli csapattársa, Mészöly Géza és Illés Béla a bundázással gyanúsított Petry Zsoltról, hogy eladta volna az 1995. szeptember 6-án Isztambulban 2-0-ra elveszített Törökország-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt.

“Nagyon meglepődtem a hír hallatán. Együtt nőttünk fel Zsolttal, és nem ilyennek ismerem őt, nagyon elhivatott ember. Nem tudom ezt feltételezni róla” – jelentette ki az MTI érdeklődésére Mészöly Géza, aki azon a találkozón öltötte magára utoljára a címeres mezt, s mindkét török gólt mellőle fejelte Hakan Sükür.

A 18-szoros válogatott védő hozzátette, nem tapasztalt semmi gyanúsat a mérkőzés előtt, s emlékei szerint egyik gólról sem tehetett Petry. “Kíváncsian várom a fejleményeket, de remélem, Zsolt tudja cáfolni a megjelent híreket” – mondta Mészöly.

Illés Béla, aki az MTI-től értesült az ügyről, nem emlékezett pontosan a mérkőzés részleteire, csak annyit tudott felidézni, hogy mindkét gólt fejesből szerezték a törökök az első félidőben. “Nehéz ezt elhinni. Én csak a válogatottban futballoztam együtt Zsolttal, de kétlem, hogy egyetlen mérkőzést is eladott volna” – mondta az ominózus meccs félidejében lecserélt Illés.

Az MTI az akkori szövetségi kapitányt, Mészöly Kálmánt is megpróbálta utolérni, de nem vette fel a telefonját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik