Foci

Az MLSZ ártatlannak tekinti Petryt

Nem indít vizsgálatot, és ártatlannak tekinti a bundázással megvádolt Perty Zsoltot az MLSZ.

Bizonyítékok hiányában ártatlannak tekinti a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a bundázással vádolt Petry Zsoltot, akiről egykori csapata, a Genclerbirligi elnöke azt állította egy 2005-ös parlamenti vizsgálóbizottsági ülésen, hogy 25 ezer dollárért eladta az 1995. szeptember 6-án Isztambulban 2-0-ra elveszített Törökország-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt.

“A cikkben szereplő állítást semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, ezért az ügyben a szövetség nem indít vizsgálatot” – olvasható az MLSZ pénteki állásfoglalásában.

A 38-szoros válogatott, 43 éves hálóőr, aki jelenleg a magyar nemzeti együttes és a német élvonalbeli Hoffenheim kapusedzőjeként dolgozik, a szövetség honlapján megerősítette, hogy “ez a vád nem más, mint bosszú”, ugyanis beperelte klubját a nemzetközi szövetségnél (FIFA), miután az tartozott neki. Elmondása szerint a FIFA neki adott igazat, és ezt követően igazolt a Feyenoordba.

“Ha tudnák bizonyítani, már a FIFA előtt is előálltak volna vele, és akkor nem bukják el azt az összeget, amelyet a Gentnek korábban kifizettek értem. Aki ismer engem, az pontosan tudja, hogy sohasem mentem volna bele ilyen piszkos alkuba, remélem, ezt mások sem hiszik el rólam” – mondta Petry.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik