Sport

Kozák Danuta: Azt hittem, kiesek a hajóból

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Egy arany-, négy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnap délelőtti döntőiben.

Kapcsolódó
A zárónapon is halmozták a vb-érmeket a magyar kajak-kenusok
A győzelem a legvégén jött össze, összesen hét dobogós helyet szállított a magyar csapat.

Az első helyen Lucz Anna és Csizmadia Kolos végzett a kajak vegyes párosok 200 méteres versenyében.

„Csalódott voltam az egyes szereplés után, hogy nem sikerült dobogóra állnom, de nem tehettem meg a páros társammal, hogy összetörök. Nagyon örülök ennek a győzelemnek, most végre már én is kimondhatom, hogy felnőtt világbajnok vagyok” – nyilatkozta az MTI-nek Csizmadia Kolos.

Lucz Anna azt mondta, nagyon örül, hogy megmutatták, nemcsak egyénileg jók, hanem párosban is.

Egy aranyat és két ezüstöt szereztem a világbajnokságon, ezzel Csipes Tamara mellett a magyar csapat legeredményesebb versenyzője lettem, ezt nem gondoltam volna a rajt előtt.

Csipes K-1 500 méteren lett második, és kicsit bosszantja, hogy ismét egy új-zélandi versenyző előzte meg.

„Természetesen nyerni szerettem volna, de azt kell mondanom, hogy a körülményekhez és a mostani állapotomhoz képest nem mentem rossz pályát. Lisa Carrington helyett egy másik új-zélandi lány indult, róla azt kell tudni, hogy egy nézeteltérés miatt kirakták az új-zélandi olimpiai csapatból, s az elmúlt hónapokban maximálisan erre a versenyre készült, hogy bizonyítson, ez látszott is a teljesítményén. Kicsit persze fáj, hogy megint megvert egy új-zélandi, de szeretnék továbbmenni ezen az úton.”

Csipes még egy ezüstöt szerzett, Kozák Danuta, Kárász Anna, Gazsó Dóra Alida társaként kajaknégyesek 500 méteres távján lett második.

„Volt a táv közben egy kis billenés, azt hittem, kiesek a hajóból és lehagynak a lányok, aztán majd Tami sztrókol, de szerencsére nem így történt.

2024-ig szerződésem van a Ferencvárossal, úgyhogy folytatom!

– nyilatkozta a hatszoros olimpia és 15-szörös világbajnok Kozák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik