Sport

Szintet léphet, szlovén csapattal bővülhet a jégkorong EL mezőnye

Veres Nándor / MTI
Veres Nándor / MTI

A következő idényben egy szlovén csapattal bővülhet a jégkorong Erste Liga (EL) mezőnye, írta az MTI.

Kapcsolódó
Fehérvár AV19: megint a Magyar Kupában jött az edzőváltó pofon
Menesztették Antti Karhulát, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának edzőjét.

„Egy konkrét jelentkező van, egy szlovén csapat, de a részletek kidolgozása még folyamatban van” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Szőke Álmos ligaelnök. Hozzátette, a régióban az Erste Liga kezdi kivívni azt a színvonalat, ami népszerűvé teszi más csapatok számára is.

Az osztrák és szlovák bajnokság mellett az EL lehet a következő olyan regionális sorozat, amely minőségében és minden egyéb szempontból meghatározó lesz

– vélekedett.

A magyar szövetség honlapján ezen a héten ismét szóba került az EL másodosztályának létrehozása. Erről Szőke Álmos elmondta, a gondolat nagyon régen napirenden van, és elsősorban az anyagi hátteret kell kialakítani hozzá, ami a járványhelyzet közepette nem egyszerű feladat.

„Nagyon sok kérdést kell még megválaszolni, de nem vetették el, a szövetség és az Erste Liga közösen dolgozik, hogy ezt a stratégiát fejlessze. Néhány éven belül lehet létjogosultsága” – nyilatkozta.

Az idei szezonban az EL-t az SC Csíkszereda nyerte, amely 4-2-es összesítéssel győzött a döntőben a Corona Brasov Wolves ellen. Legutóbb 2014-ben fordult elő, hogy nem szerepelt magyarországi csapat a magyar bázisú bajnokság fináléjában, amikor a Brassó ellenfele az Érsekújvár volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik