Sport

Debrecenbe igazol a 2018-as kézilabda Európa-bajnokság magyar hőse

SEBASTIEN BOZON / AFP
SEBASTIEN BOZON / AFP

Planéta Szimonetta öt külföldön töltött szezon után hazatér, és a nyártól Debrecenben folytatja karrierjét.

Kapcsolódó
Átrendezheti a koronavírus az erőviszonyokat női kézilabdában
A Vipers edzője elismerte, a világjárványnak köszönhetően olyan játékosokat vehet, akikre esélyük sem lett volna korábban.

Az 53-szoros válogatott jobbátlövő legutóbb 2016. február 2-án lépett pályára magyar bajnokin, akkor még a Győri Audi ETO KC játékosaként, majd egy évet töltött a német Thüringer HC csapatánál, 2017 óta pedig a francia Chambray Touraine kézilabdázója.

A 2018-as Európa-bajnokságon védekezésben a válogatott kulcsembere volt és támadásban is jól teljesített.

Sérülés miatt hónapok óta nem játszott, ahogy ő fogalmazott, eldöntötte, hogy muszáj újra felépítenie magát.

„Most már közel a visszatérés, március végén, április elején újra játszhatok, már nagyon várom!” – nyilatkozta a debreceni klub hivatalos honlapján.

„Nagyon élvezem az itteni életet, de már egy ideje gondolkodom azon, hogy hazamennék. Hiányzott a család, a barátok, s az elmúlt egy évben a járványhelyzet miatt még erősebb lett ez az érzés. Most 27 éves vagyok, amikor kijöttem, három-négy évben gondolkodtam, az volt a tervem, hogy bombaformában térek haza. Ettől még messze vagyok, de remélem ennek is eljön az ideje.

Feldob, hogy a világ legerősebb női bajnokságában játszhatok, egy olyan csapatban, amelynek nagy tervei vannak. Játszottam már ellenfélként Debrecenben, tudom, hogy remek a szurkolótábor, csodálatos a hangulat a csarnokban

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik