Sport

Már nem Szilágyi Áron a legjobb magyar kardvívó

Egyetlen címvédés történt a vívók országos bajnokságának egyéni versenyeiben: férfi kardban Szatmári András sorozatban a harmadik hazai aranyérmét gyűjtötte be. Női kardban Pusztai Liza, férfi párbajtőrben Bányai Zsombor, női párbajtőrben Dékány Kinga, férfi tőrben Dósa Dániel, női tőrben Pásztor Flóra győzött.

A versenynapon több meglepetés is született, közülük a legnagyobb az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese negyeddöntős búcsúja volt.

Van ilyen, már pénteken a selejtező napján sem éreztem magam csúcsformában. Van, amikor kedvező, ha később kapcsolódsz be a vívásba, ma viszont nem jött jól, hogy az első fordulós mérkőzésem visszalépés miatt elmaradt. Enervált voltam, míg negyeddöntős ellenfelem két erős asszóval be tudott melegedni. Taktikusan, okos vívással nyert ellenem.

– mondta az olimpiai bajnok miután kikapott a 15 éves Büki Lilitől.

Ugyanebben a szakaszban kapott ki a női tőrözőknél címvédő Mohamed Aida is.

Férfi kardban a papírforma érvényesült azzal, hogy a jelenlegi két legeredményesebb vívó, a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron és az idén világbajnok Szatmári András jutott a döntőbe. Utóbbi úgy nyert végül magabiztosan, héttalálatnyi különbséggel, hogy az elején négytusos hátrányba került.

Eredmények:

férfi kard: Szatmári András (Vasas)-Szilágyi Áron (Vasas) 15-8

női kard: Pusztai Liza (BVSC)-Várhelyi Kata (BVSC) 15-12

férfi tőr: Dósa Dániel (Törekvés)-Kiss Dániel Róbert (BHSE) 15-8

női tőr: Pásztor Flóra (Törekvés)-Knapek Edina (BHSE) 15-14

férfi párbajtőr: Bányai Zsombor (Vasas)-Berta Dániel (PTE-PEAC) 14-13

női párbajtőr: Dékány Emma (AVA)-Borsody Emma (BVSC) 12-11

Ajánlott videó

Olvasói sztorik