Sport

Nadal vereséggel kezdte a világbajnokságot

A világelső spanyol Rafael Nadal vereséggel kezdte a férfi teniszezők londoni világbajnokságát: nagy csatában, három játszmában kikapott a belga David Goffintől.

Az első játszmában a jövő hétvégén a Davis-kupa-döntőjében is érdekelt Goffin játszott magabiztosabban, sokkal jobban adogatott, ő volt a kezdeményezőbb. A belga 6:5-nél szerválhatott az első játszma megnyeréséért, és bár a világelső egyenlített, a rövidítés Goffiné lett.

A második szettben is a hetedik kiemelt belga irányított, Nadal – akinek vb-indulása sokáig kérdéses volt térdsérülése miatt – messze elmaradt legjobb játékától.

Goffin 5:4-nél a mérkőzés megnyeréséért szervált sikertelenül, később pedig fogadóként volt négy mérkőzéslabdája is, kihasználni azonban egyiket sem tudta. A világelső a rövidítésben már nem hibázott, így közel két óra játék után következett a döntő játszma.

A harmadik felvonás elején Goffin kétszer is elvette ellenfele adogatását, így már 4:1-re is vezetett. Dupla brékelőnyéből egyet megtartott a mérkőzés végéig, melynek köszönhetően 2 óra 41 perc alatt – pályafutása során először – legyőzte az aktuális világelsőt.

ATP-vb, Pete Sampras-csoport, 1. forduló:

David Goffin (belga, 7.) – Rafael Nadal (spanyol, 1.) 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:4
Grigor Dimitrov (bolgár, 6.) – Dominic Thiem (osztrák, 4.) 6:3, 5:7, 7:5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik