Sport

Szétlövéssel kikapott, harmadik lett a magyar hokiválogatott a Tüskében

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata – amely az áprilisi divízió I/A-s világbajnokságra készül – a tornagyőztes lengyelektől elszenvedett pénteki vereséget követően szombaton legyőzte Olaszországot, így – akárcsak Japán együttese – három ponttal  az utolsó meccset.

A meccs végül a rendes játékidőben 3-3-as döntetlennel végződött, a büntetőkben viszont gyengébbnek bizonyultunk.

A csapat teljesítménye biztató volt, ám a jégkorongban sokszor megtörténik, hogy ha nem sikerül megszerezni a győztes gólt, a döntő találatot, nem használja ki egy csapat a helyzeteit, azt az ellenfél megbünteti

– értékelt Jarmo Tolvanen, aki hozzátette, csak a gól hiányzott, a jó játék megvolt. Kiemelte, a korong nélküli hatékonyságon szeretne javítani az együttessel.

A magyar válogatott februárban Lengyelországban három vb-ellenféllel is találkozik felkészülési tornán: a házigazda lengyel, az olasz és a kazah csapat ellen is jégre lép. Az áprilisi budapesti világbajnokságon a szlovén és a brit csapat lesz még a magyar válogatott riválisa.

Eredmények:

Roland Divatház Négy nemzet torna, 3. forduló:
Japán-Magyarország 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0) – szétlövéssel
gólszerzők: Furuhasi (8.), Kumagai (26.), Terao (57), Takagi (győztes büntető), illetve Pavuk (12.), Bartalis (20.), Pozsgai (27.)

 

A végeredmény: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Japán 5, 3. Magyarország 4, 4. Olaszország 3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik