Sport

Női-kézi: Dániában nyert a Győri Audi ETO

A címvédő Győri Audi ETO KC a 13 gólos Nora Mörk vezérletével 27-24-re győzött Dániában a Midtjylland otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

A hazaiak már az ötödik percben időt kértek, mert három ETO-góllal kezdődött a találkozó. Nora Mörk kiválóan játszott, a vendégek hatodik találata volt az első olyan, amit nem a norvég jobbátlövő dobott.

Ahogyan a két csapat magyarországi meccsén, úgy eleinte most is komoly győri fölény jellemezte a játékot. A különbség tovább nőtt (4-10), majd csökkenni kezdett, mert a BL-címvédő játékosai némileg megtorpantak, támadásban pontatlanná váltak és hat percig nem voltak eredményesek (9-10). Az első félidő hajrájában az egyenlítésért támadott a Midtjylland, de nem járt sikerrel, a Győr kétgólos előnyben volt a szünetben.

A második félidőt is az ETO kezdte jobban, de a norvég Veronica Kristiansen irányításával egyenlítettek a dánok (17-17). A BL-címvédő magyarok több lövőhelyzetet elhibáztak, de a dánok sem voltak sokkal pontosabbak, 22-22-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hajrát viszont a Győr bírta jobban, így Görbiczék végül meg tudták nyerni a meccset.

A Győr jövő vasárnap a norvég Larvik otthonában zárja a BL csoportkörét.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, 5. forduló, B csoport:

Midtjylland (dán)-Győri Audi ETO KC 24-27 (12-14)
a Győr gólszerzői: Mörk 13, Oftedal 5, Puhalák 3, Broch, Görbicz, Amorím 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik