Sport

Kick-box-vb: 10 magyar aranyérem

Kapcsolódó cikkek

Tíz magyar aranyérem született a pénteki döntőkben a budapesti kick-box világbajnokságon, Veres Roland és Busa Gabriella duplázott, míg Jároszkievicz Krisztián megszerezte nyolcadik vb-aranyérmét.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a tatamis szabályrendszerek (pointfighting, light-contact, kick-light) döntőit, valamint a ringes szakágak (full-contact, low-kick, K1) elődöntőit rendezték meg pénteken a vb-n.

A duplázók közül a mindössze 18 éves Veres Roland a kick-light szakág 57 kilós súlycsoportjának döntőjében ukrán, light-contactban szlovén ellenfelét győzte le. A sportág egyik legnagyobb tehetsége bejutott a pointfighting szakág szombat esti döntőjébe is.

A pointfighting szabályrendszerben vagyok leginkább otthon, úgyhogy szeretném behúzni a harmadik aranyat is

– nyilatkozta Veres.

Busa Gabriella szintén két döntőben nyert: light-contactban ír, kick-lightban pedig bolgár riválisát verte meg az 50 kilósok fináléjában.

A csepeli Jároszkievicz Krisztiánnak négy egyéni és három csapat világbajnoki címe után lett meg a nyolcadik vb-aranyérme, mivel a pointfighting +94 kilós döntőjében orosz ellenfelénél bizonyult jobbnak.

A döntő előtt egy könnycsepp kicsordult, mert karrierem csúcspontja volt hazai közönség előtt nyerni. Lehet, hogy most ezzel búcsúzom az egyéni világbajnokságoktól

– mondta Jároszkievicz.

Világbajnok lett még pénteken pointfightingban a 63 kilogrammos Veres Richárd, valamint a nőknél az 50 kilós Murvai Lívia és a döntőjében technikai fölénnyel győztes +70 kilós Kondár Anna. Kick-lightban nyert vb-aranyérmet az 55 kg-os Hanicz Nelly és a 65 kilós Miskolczi Anett.

Fotó: Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik