Sport

Märcz Tamás: Ennek súlyos következményei lesznek

Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Digi Sport Reggeli Start című műsor vendége volt, ahol az olimpiai változtatásokról beszélt. A válogatottak keretét ugyanis tizenegy főre szűkítik a 2020-as tokiói olimpiára.

Súlyos következményei lesznek, én félek egy kicsit ettől. Volt már arra példa egyébként, hogy egy-egy kiállítás vagy sérülés miatt valamelyik válogatott tizenegy játékossal maradt egy tornán, ami nehéz feladat, főleg ilyen sorozatterhelés mellett, amikor hat-hét meccset is le kell játszani tizennégy nap alatt.

– mondta Märcz Tamás a változtatásról.

Pluszterhelés a játékosoknak, főleg amikor tizenegy játékosból indulunk ki, és azon kell sakkozni, hogy belefér-e a keretbe két kapus, vagy csak egy. Ez külön érdekessége lehet a jövő vízilabdájának. A centereknek törekedniük kell majd arra, hogy jól védekezzenek mezőnyben is, minél kevesebb kiállítást kapjanak. A másik fontos dolog, hogy a mezőnyjátékosok meg tudjanak oldani bizonyos helyzetekben centerfeladatokat

– vélte a szövetségi kapitány, aki szerint a jövőben arra kell törekedni, hogy minél több univerzális pólósa legyen a válogatottnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik