Sport

Női kézi: a Fradi nyerte a Győr elleni rangadót

Az FTC-Rail Cargo Hungaria otthon utoljára csaknem két éve, 2015. november 4-én tudta legyőzni a Gypri AUDI ETO-t tétmérkőzésen. Így várták a felek a kedd esti bajnoki meccset.

A vendégeknél Tomori Zsuzsanna, Jana Knedlikova, Anne Mette Hansen és Cornelia Nycke Groot is sérülés miatt hiányzott.

Ennek ellenére a címvédő győri csapat kezdte jobban a találkozót, határozott védekezésének és jó helyzetkihasználásának köszönhetően ellépett ellenfelétől. Az első ferencvárosi gól 1-4-es állásnál a 7. percben született, majd még egyet hozzátett előnyéhez a Győr, így Elek Gábor, a hazaiak vezetőedzője 8 perc elteltével időt kért. A taktikai szünet után néhány hétméteres kihasználásának, illetve Bíró Blanka védéseinek köszönhetően zárkózni tudott a Ferencváros, sőt, a játékrész felére egyenlített is (6-6).

Ebben az időszakban mindkét fél sok hibával játszott, volt olyan időszak, hogy több mint négy percig nem született gól. A szünet 10-10-es állásnál érte a csapatokat.

A fordulást követően a Fradi nagyon jól kezdte, 15-12-nél időkérésre kényszerítették Ambros Martínt, de így is elhúztak 18-13-ra. A győriek azonban fokozatosan javultak fel újra, a csereként beállt Kari Aalvik Grimbsbö hárításai segítették a védekezést, és elöl is hatékonyabb tudott lenni a Bajnokok Ligája-győztes, így hét perccel a vége előtt egyenlített (21-21).

A végjátékot azonban jobban bírta a Ferencváros, és 27-25-re megnyerte a bajnoki rangadót.

Eredmény:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 27-25 (11-11)
a legeredményesebb játékosok: Kovacsics, Pena 8-8, Háfra 3, illetve Amorim 5, Mörk, Görbicz, Oftedal, Puhalák 4-4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik