Sport

Joshua megőrizte veretlenségét, mégis a bíróról beszél mindenki

Az áprilisban Vlagyimir Klicskót legyőző, és ezzel a nehézsúly új királyává avanzsáló Anthony Joshua eredetileg a bolgár Kubrat Pulevvel bokszolt volna, de Pulev vállsérülés miatt lemondta a meccset, így az IBF nevű szervezet rangsorában következő ökölvívóra, Carlos Takamra szállt a jog, hogy a vb-címmeccsen megmérkőzzön a brittel.
A 28 éves Joshua 19-ből 19 győzelemmel várta a meccset, ráadásul ezek mind idő előtt értek véget, míg a beugró Takam 35 győzelemmel (27 KO), 3 vereséggel és 1 döntetlennel rendelkezett.
Az első menetben csak tapogatóztak a felek, aztán a várakozásnak megfelelően Joshua elkezdte átvenni az irányítást, de egy fejelés miatt megsérült az orra. A 4. menetben egy ütéssel a címvédő felszakította Takam jobb szemöldökét, aki ennek ellenére szívósan harcolt.
A kameruni származású, de francia színekben bokszoló Takam sérülését kétszer is megnézte a ringorvos, és mindkétszer engedélyt kapott a folytatásra.
A meccs végül a 10. menetben ért véget, amikor Joshua keményen megsorozta Takamot, aki a kötelekhez szorult, de nem volt megrogyva, éppen ezért sokan vitatják, hogy jól döntött-e Phil Edwards bíró, amikor beszüntette a küzdelmet.

Joshua mindenesetre a 20. meccsét is behúzta, és ezzel az IBF és a WBA vb-övét is megvédte. Ráadásul utolsó két meccsével rekordnézettséget hozott össze, Klicsko ellen a Wembley-t töltötte meg, most pedig a behúzott tetejű cardiffi Principality Stadionba látogatott ki 74 500 ember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik