Sport

Kézilabda: magyar kapus igazolt a francia élvonalba

A 23 éves magyar kapus, Csapó Kyra a Dunaújvárosi Kohász KA kézilabdacsapatától szerződött a Bajnokok Ligája-résztvevő francia Metz-hez.

A Csapót képviselő ChampSport International sportügynökség közösségi oldalának beszámolója szerint a kapus egy hirtelen jött lehetőséget kihasználva péntek délelőtt Metzbe utazott, ahol megfelelt a próbajátékon, és a klub azonnal leigazolta. Kölcsönszerződése a mostani szezonra szól. Csapó a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) saját nevelésű játékosa, aki a Győri Audi ETO KC és a Mosonmagyaróvár együttesében is szerepelt.

A francia bajnoki címvédő Metz jelenleg is veretlenül vezeti a tabellát, és a Bajnokok Ligája csoportkörében is százszázalékos. Egyik kapusa, az olimpiai ezüstérmes Laura Glauser gyermeket vár, ezért volt szükségük új játékosra a poszton.

Teljesen váratlanul ért a lehetőség, mondhatnám, egyik pillanatról a másikra. Először jót nevettem, mert biztos voltam benne, hogy csak viccel, de miután megismételte az előző mondatát, kezdtem komolyan venni és alaposan összezavarodni. Úgy éreztem, egy ilyen lehetőséget nem szabad kihagyni. Abban bízom, hogy még ebben a szezonban többször is vissza tudok majd térni Magyarországra, akár májusban a BL négyes döntőjére

– nyilatkozta Csapó örömittasan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik