Sport

A létszámcsökkentés után is két magyar klubbal düböröghet a kézi-BL

Van esély arra, hogy a 2020-ban sorra kerülő létszámcsökkentés után is két magyar csapat szerepeljen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Az európai szövetség (EHF) pénteken jelentette be, hogy az új rendszerben a nyolc legerősebb nemzeti bajnokság aranyérmese és további négy csapat alkotná a mezőnyt. A két hatos csoportból négy-négy együttes jutna a negyeddöntőbe.

Az M1 aktuális csatornán szerdán reggel Horváth Gabriella, az EHF végrehajtó bizottságának tagja elmondta, a változtatások véglegesnek tűnnek, azokat a klubok is elfogadták, azt viszont még nem lehet biztosan tudni, hogy 12, 14, vagy 16 csapatos lesz-e a csoportkör. Hozzátette: a kontinentális szervezet marketing okok miatt ment el ebbe az irányba, hiszen így a televíziók várhatóan sokkal több jó színvonalú mérkőzést tudnak majd műsorra tűzni.

A sportvezető hangsúlyozta, hogy a nem bajnokcsapatok számára fenntartott  helyekre minden esetben pályázni lehet majd. A sportszakmai rész mellett a marketingtevékenység is fontos szempont lesz, hiszen a terméképítésnek is meg kell felelni.

Bízom benne, hogy lesz köztük magyar csapat is. Ezért a legtöbbet a klub tehet, egyrészt lobbi útján, másrészt a teljesítményével, és azzal, ahogyan a saját csapatát felépíti”

– fogalmazott Horváth Gabriella.

Jelenleg a magyar bajnok és az ezüstérmes szerepelhet a BL csoportkörében. A Telekom Veszprém legutóbb bronzérmes lett, a MOL-Pick Szeged pedig a negyeddöntőig jutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik