Sport

Hat hónapos terhesen is edz a magyar világbajnok birkózó

Hat hónapos várandósan is edz Sastin Marianna. A cél adott: a vb-aranyérmes birkózó indulni szeretne a jövő nyári, budapesti világbajnokságon, írja a DIGI Sport – Sport 24.

Jelenleg a hat és feledik hónapban vagyok. Január 26-ra vagyok kiírva, de azt mondták az orvosok, hogy inkább január közepén fog érkezni a baba

– mondta a Sport 24-nek Sastin, aki kifejezetten jól érzi magát.

Egyelőre nekem csak a jó része jutott a terhességnek, hiszen egy percig sem voltam rosszul, nagyon jól viselem, tudok edzeni vele, nekem nagyon hiányozna a mozgás.

Az edzője-férje, Wöller Ákos elárulta, milyen edzéstervet követ a világbajnoknő.

A terhesség nem betegség, mozogni ugyanúgy kell és lehet, jelenleg heti hét edzést csinál, amiben úszás, jóga is van, mellette a teremben is végez olyan gyakorlatokat, amelyek még mindig közeliek a birkózáshoz, de már nem a birkózó szőnyegen elvégezhető feladat. Soha nem kíméltem, ő választotta ezt a sportot, úgyhogy neki kell vállalnia a nehéz munkát. Most természetesen kicsit más a helyzet, vigyázok én is nagyon, nehogy túlmenjünk azon a terhelésen, ami esetleg árthat.

Sastin tudatosan csinálja azt, amit.

Úgy gondolom, a szervezetem jelzi, mennyire van szüksége ahhoz, hogy a baba is fejlődjön, és nekem is elég legyen. Én ennyit eszem, és a mozgással is így vagyok. Annyit mozgom, amennyi jólesik. Megcsinálom, amit Ákos mond, de ha úgy érzem, hogy sok, akkor abbahagyom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik